Sektörel

Gayrimenkul Yatırım Fonları'nda yeni sayfa! Artık inşaat projelerine yatırım yapılabilecek!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararı değerlendiren Neo Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım, Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) için yeni bir sayfa başladığını açıkladı. 

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararı değerlendiren Neo Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım, Gayrimenkul Yatırım
Fonları (GYF) için yeni bir sayfa başladığını ve proje yatırımları yapabilmenin piyasa aktörlerine birçok fırsatı getirirken yatırımcılara da yeni olanaklar sağlayacağını açıkladı.

İNŞAAT PROJELERİNE YATIRIM YAPILABİLECEK

Neo Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım, Resmi Gazete’de yayımlanan Tebliğ değişikliği ile Sermaye Piyasası Kurulu ve Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) için yeni bir sayfa başlatmış olduğunu belirterek, “Buna GYF2.0 dememiz isabetli olur. Buna göre artık GYF’ler inşaat projelerine yatırım yapabilecek.

Sermaye piyasasının güvenilirliği, şeffaflığı ve yatırımcıyı koruyan kontrol noktalarından da yararlanarak proje yatırımları yapabilmek piyasa aktörlerine birçok fırsatı getirirken yatırımcılara da yeni olanaklar sağlayacak.

SPK’nın getirdiği GYF2.0’da dikkati çeken bir başka çok önemli yenilik ise; GYF kurma ve izin alma süreçleri ile GYF’nin ana çatısında sonradan yapılacak değişikliklerle ilgili getirilen kolaylaştırıcı, hızlandırıcı çok büyük yenilikler.” dedi.

YERLİ VE YABANCI YATIRIMCILAR BİRARADA

Global ölçekte gayrimenkul yatırımlarına baktığımızda, pastanın büyük kısmının gayrimenkul geliştirme alanına ait olduğunu vurgulayan Yıldırım, dünyadaki birçok gayrimenkul yatırım fonunun geliştirme yaparak yatırımcılarını inşaat gelirlerine ortak ettiği belirtti.

Yıldırım ayrıca, “Bu düzenlemeyle ülkemizdeki yerli ve yabancı yatırımcıların bir araya gelerek güven içinde gayrimenkul projelerini sermaye piyasasının güvenli sularında finanse edebileceğini görüyoruz. Diğer yandan kısa bir süre içinde kentsel dönüşüme odaklanan proje GYF’leri de hayata geçireceklerini ve finansal sektörün ilgisini çekecek proje GYF’ler oluşturacaklarını ekledi.

GYF2.0’ın Türkiye Sermaye ve Gayrimenkul Piyasaları için bir dönüm noktası olduğunu da sözlerine ekleyen Yıldırım, “Son 10 yılını derinlemesine GYF’lere adamış bir piyasa aktörü olarak öncelikle Sermaye Piyasası Kurulu’nun bu yenilikçi ve önemli adımı çok değerli.

SPK’nın üst yönetimi ve Kurumsal Yatırımcılar Dairesi bu değişiklikler süresince tüm piyasa oyuncularını ve ilgili tüm diğer mercileri en ufak ayrıntısına kadar dikkate alarak çok başarılı ve yapıcı bir şekilde bu düzenlemeyi hayata geçirmiş oldu. Bu, sektörümüz ve kamu kurumlarımızın düzenleyici gücü adına çok sevindirici.” ifadelerini kullandı.

Gayrimenkul Yatırım Fonları düzenlemesi sektöre can suyu olacak!

Gayrimenkul yatırım fonları da artık proje yapabilecek! Şartlar bir bir açıklandı!