27 / 04 / 2024

Gayrimenkulden para kazandıran kitabın 2. baskısı çıktı!

Gayrimenkulden para kazandıran kitabın 2. baskısı çıktı!

Gayrimenkul Değerlemeye yıllarca emek veren değerleme uzmanı Cansel Turgut Yazıcı, birikimleri topladığı Gayrimenkulden Para Kazanmak isimli kitabın gördüğü yoğun talep nedeni ile 2. Baskısı yayınlandı



Gayrimenkule doğru yatırım yapıp para kazanmak isteyen herkesin yatırım yapmadan önce bilmesi gerekenleri bir kitapta topladığını ifade eden Yazıcının kitabı Eva Gayrimenkul Değerleme Danışmanlıkın katkılarıyla Scala Yayıncılık tarafından satışa çıkarıldı.

Bu kitapta toplam 17 yıldır gayrimenkul sektöründe masanın her iki yanında bulunmanın getirdiği tecrübeyi sizlerle paylaşmak istedim diyen Cansel Turgut Yazıcı, bu işi meslek olarak gördüğünü ve yıllardır severek yaptığını dile getirdi. Gayrimenkulün ne kadar önemli bir yatırım aracı olduğunu yıllar önce fark ettiğini ve binlerce gayrimenkulün değerleme çalışmasında yer aldığını belirten Yazıcı, Milyarlarca dolarlık raporlarda imzam var. Bu işi severek, isteyerek ve her şeyden önemlisi bilerek yapıyorum. Yeniden başlasam yine aynı yoldan yürürdüm diye konuştu.

Yazıcı kitabında, gayrimenkul yatırım yaparken, sadece içinde bulunduğu anı değil, gelecek yıllara yönelik düşünebilen, öngörüleri güçlü olan yatırımcının uzun vadede kârlı çıkacağı bilgilerine yer veriyor. Gayrimenkul yatırımı konusunda bir başucu kitabı niteliği taşıyan eserde kulaktan dolma bilgiler yerine, gayrimenkule bilerek para yatırmanın önemli olduğu vurgulanıyor.

Hiçbir başarı tesadüfi değildir

Gayrimenkul dünyasında hiçbir şeyin tesadüflere bağlı olmadığının altını çizen Yazıcı, Her başarılı yatırımın ardında doğru analiz yapan bir veya birkaç beyin, bilgili ve olayların farkında kişiler vardır. Türkiye'de gayrimenkulden para kazanmanızı sağlayacak bilgileri öğrenmek için işin püf noktalarını adım adım anlamalığısınız diyerek sözlerine bitiriyor.

Kitapta nelere değiniliyor

Oturmak için ev almak

Yatırım için ev almak

Projeden ev almak

Ofis, dükkân gibi ticari yatırım yapmak

Bir mülkü aldıktan sonra yapılacaklar

Gayrimenkul piyasası dinamiklerini anlamak

Bir mülkü kiralamak

Kiracı tahliye etmek

Emlak aracıları ile çalışmak

İskân, ruhsat kavramları

Kaçak yapılar

Ve merak ettiğiniz gayrimenkul kavramları...

Kitaptan alıntılar

Kiracıyı tahliye edebilmek için

Gelişmiş ülkelerde kiracıyı tahliye etmek için ülkemizdeki gibi güçlü sebeplerinizin olması gerekmez. Ülkemizdeki kanunlar kiralayanı tahliye etmeyi çok ama çok zorlaştırmıştır. Ülkemizde kiracının tahliye edilebilmesi için taahhüt, ihtiyaç, yeniden inşa, imar, satın alma, iki haklı ihtar ve kiralananın devri gibi nedenlere dayanması gerekmektedir.

Oturmak için ev alacaksanız

Yatırımcı olarak adım adım düşünmeli ve sizin için önemli olan unsurları bir kağıda yazmalısınız. Kendi kendinize şu soruları sormalısınız; konutu peşin mi kredili mi alacaksınız İmkanlarınızı belirlediniz mi Ayrıca kredi alacaksanız eğer konut kredinizi uzun vadeli mi yoksa kısa vadeli mi alacağınızı da belirlemelisiniz. Ev maliyetlerinizin yanı sıra oturmak için alacağınız evin iş yerinize konumunu da doğru belirlemelisiniz.

Yatırım için konut alacaksanız

Eğer birazda yatırım olsun diye ev almayı planlıyorsanız o zaman şehrin gelişmeye açık bölümlerine gitmekten korkmamalısınız. Ancak ilk aldığınız dönemde binaların kalitesi ve ulaşım sorun teşkil edebilir. Gelecekte değer artış kazancı yakalayacağınız için bir süre bu durumlarla ilgili sıkıntı çekebilirsiniz. Mülkün çevresini araştırmalısınız. Ayrıca kendinize bir bütçede oluşturmalısınız. Mülkün çevresindeki genel araştırmanın yanı sıra resmi araştırmada yapmalısınız.

Cansel  Turgut  Yazıcı Kimdir

Yazıcı,  gayrimenkul yatırımı, gayrimenkul geliştirme, değerleme ve danışmanlık konusunda ülkemizin önde gelen yerli ve yabancı firmalarında 18 seneden uzun bir süredir çalışmaktadır.

İş hayatına Leasing Sektörü ile başlayan Yazıcı, McDonalds Gayrimenkul Geliştirme Departmanında çalıştıktan sonra bir Alman şirketi olan Metro Asset Management Şirketinde Gayrimenkul ve Değerleme Müdürü olarak görev almıştır. 2003 senesinden bu yana lisanslı gayrimenkul değerleme sektöründe hizmet veren YAZICI, 2008 yılından bu yana ise EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık adı ile ortağı olduğu lisanslı değerleme firması ile sektördedir. Şirketinde gayrimenkul ve makine parkı değerleme, geliştirme danışmanlığı,arsa en iyi kullanım ve  fizibilite etütleri, inşaat ilerleme raporları gibi  konularda finans kurumları ve özel sektöre kurumsal değerleme hizmetleri vermektedir. Yazıcı ülkemizin ilk Sermaye Piyasası Kurulu Değerleme Lisanslı Uzmanlarından olup, aynı zamanda uluslararası bir değerleme ünvanı olan Royal Institute Chartered Surveyors, FRICS unvanına sahiptir. Yazıcı, Endüstri Mühendisliği olup Sermaye Piyasaları ve Borsa Bölümünde yüksek lisansını bitirmiştir.


Geri Dön