27 / 04 / 2024

Gaysan Mobilya, ders çalışmayı teşvik edecek odalar tasarladı!

Gaysan Mobilya, ders çalışmayı teşvik edecek odalar tasarladı!

Ülkemizde her geçen gün önemi anlaşılan çocukların düzenli ve öğrenmeyi kolaylaştıran bir odasının olması fikriyle yola çıkan Gaysan Mobilya, ailelere çocuklarının yaratıcılıklarını geliştirip ders çalışmayı teşvik edecek odalar tasarladı  



 Dağınık odanın çocuğu isteksiz hale getirdiğine kanaat getiren Gaysan Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Özdemir, œAraştırmalarımıza göre, çocukların yatakta oturarak ya da uzanarak çalışması konsantrasyonu bozuyor ve uykuyu çağrıştırıyor. Yatak içinde kitap okunmamalı, yatak uyumak için olmalı. Kitap okumak ve ders çalışmak için özel yer olması yararlıdır. Bunları düşünerek açıldığında yatak, kapandığında çalışma masası ve gardırop olan ürünlerle düzenli çocuk odaları oluşturmayı hedefledik dedi.
Günümüzde birçok aile, çocuklarının kendi odasını kullanmadığından, anne babayla birlikte televizyon karşısında evin salonunda zaman geçirdiğinden şikayet ediyor. çocuk odası, çocuğun ruhsal gelişimini, yaratıcılığını ve okul performansını etkiliyor. Bu amaçlar gözetilerek seçilecek mobilyalar, çocuğun çalışma motivasyonunu önemli ölçüde artırıyor.
 
Bağımsız oda, karakter oluşumunu olumlu etkiliyor
çocuklar için evlerde bağımsız bir oda olması güven, özerklik, girişkenlik, çalışkanlık gibi özelliklerin kazanılması yanı sıra karakter oluşumunu da etkiliyor.
Firmalar, çocuk odalarını dört duvar olarak üretiyor, site içindeki spor ve etkinlik alanları ile çocukların soysal gereksinimlerini düşünüyor. Ancak bireysel taleplerini göz ardı ediyor. Aileler ise çocuk odasını düzenlerken, modayı ön plana çıkarıyor. çocuk odasının, çocuğun ruhsal gelişimini, yaratıcılığını ve okul performansını etkilediği göz ardı ediliyor. Türkiye"de daralan mekanlara, pratik çözümler anlayışıyla mobilya üretimi yapan Gaysan Mobilya, çocuk odalarına fonksiyonellik kazandırmak, çocuğun ruhsal gelişimi, yaratılıcılığı ve performansı için odasını daha düzenli görmek isteyen ailelerin bu ihtiyacı için 24 yıldan bu yana farklı ürünler üretiyor.
 
Eşyalar, çoklu zeka kuramına göre seçilmeli
Yapılan araştırmaların insanların öğrenme stillerinin farklı farklı olduğuna işaret ediyor. Bazı çocuklar görerek, bazıları işitme yoluyla, kimisi de dokunma yoluyla daha kolay öğrenebiliyor. Bu yönüyle 0-18 yaş arasında öğrenme ve karakterin şekillenmesinin yoğun olduğu bir dönemi destekler nitelikte çocuk ve gençlerin odalarının düzenlenmesi gerekiyor. Genel öğrenme stillerine ve çoklu zeka kuramına göre eşyaları seçilmiş ve mobilyası buna uygun alınmış bir çocuk odasında çocuk eğitimi daha etkin olacak. Örneğin; çocuğun yazı yazması için bir yazı duvarı oluşturulabilir. Resim yeteneği varsa ve geliştirmek için odaya bir tuval koyulabilir. Bilinçsiz öğrenme için tavanın tam ortasına yönleri gösteren bir şema ya da odanın halısını dünya haritası ve ya hayvan figürlü seçebilirisiniz. çocuğun kuklaları için bir köşe, kitap okuması için bir koltuk yerleştirilebilir.  
 
çözüm 2 metrelik bir duvarda
GAYSAN Studio 5 çocuğunuzun odasını gün boyu açık bir yataktan kurtarırken beş ayrı alternatif fonksiyonuyla mekana, çalışma masası, yatak, boy aynası, kitaplık ve gardırop kazandırıyor. Studio 5 bir genç odası için gerekli tüm mobilyaların, sadece 2 metrelik bir duvarda ve tek bir ünitede birleştirilmesiyle ortaya çıkan akıllı bir ürün Beşi Bir Yerde olarak adlandırılabilir. GAYSAN Studio 5   tek kişilik dikey açılır yatağı, çekmeceli ve yüklüklü geniş gardırobu, çalışma masası, kitaplığı ve boy aynası ile birlikte hareketli bir mobilya olmasıyla çocuk odalarına motivasyonu artırıcı bir özellik katıyor.
 
 www.gaysan.com
 
 


Geri Dön