01 / 05 / 2024

Gaziantep Bilişim ve Teknoloji Üniversitesi kente değer katacak!

Gaziantep Bilişim ve Teknoloji Üniversitesi kente değer katacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’e kurulacak ikinci devlet üniversitesi için adeta Ankara-Gaziantep arasında mekik dokudu.



 

Son yıllarda sosyal belediyecilikte öne çıkan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, eğitime verdiği destekle adından söz ettiriyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, ikinci devlet üniversitesi kurulmasına yönelik çalışmalara arka çıkan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ikinci devlet üniversitesi için yoğun bir mesai harcadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gaziantep’e ikinci bir devlet üniversitesi yakışmaz mı? Kente bir üniversite daha geliyor” sözlerinin ardından Küçükkızılhisar Mahallesi’ndeki yerleşkeye, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının aldığı kararla, “Gaziantep Bilişim ve Teknoloji Üniversitesi” adı verildi.

ŞAHİN: ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK

Yeni devlet üniversitesinin kente kazandırılması için büyük gayret gösteren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehirlerin ve ülkelerin gelişimindeki dinamiklerin başında üniversitelerin geldiğini belirterek, bu anlamda Gaziantep’e kurulacak ikinci bir devlet üniversitesinin önemiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Şahin, “Bu şehre ve sanayiye yapılacak en büyük yatırım, kurulacak üniversitenin teknik olmasıdır. Üniversitelerin kent ve bölge ekonomisine doğrudan ve dolayı katkıları var. Gaziantep bir sanayi kentidir. Gaziantep sanayisinin mühendislere ve uzman teknik elemanlara ihtiyacı var. Bu açıdan değerlendirildiğinde birçok sektörde nam yapmış ve ülke ekonomisinin lokomotif kentlerinden biri olan Gaziantep’te Bilişim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurulması önemli bir boşluğu dolduracaktır. Açılacak olan yeni üniversite, ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

 


Geri Dön