22 / 05 / 2024

gaziantep ikinci devlet üniversitesi

gaziantep ikinci devlet üniversitesi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’e kurulacak ikinci devlet üniversitesi için adeta Ankara-Gaziantep arasında mekik dokudu.

İkinci el araç alımlarına kısıtlama getirildi! Bunu yapanların cezası 300 bin TL...

Otomotiv piyasasında kriz gittikçe büyüyor. Devlet ikinci el araç fiyatlarını düşürmek için yen, uygulamaları tek tek hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı yıllık 3 adet olan araç satın alma hakkını değiştirdi. İşte yeni uygulama, bunu yapana büyük ceza geliyor...

İkinci el otomobil satışlarına kısıtlama getirildi! Cezası büyük...

Otomotiv piyasasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Özellikle ikinci el otomobil satışları ile ilgili devlet yeni uygulamaları hayata geçirmeye başladı.

İçinden fay hattı geçen hastanenin yıkılmaması görenleri hayrete düşürüyor! Konuya ilişkin uzmanından açıklama geldi! 

Depreme direnen Gaziantep Islahiye Devlet Hastanesi ilk günden itibaren hizmet vermeye devam ediyor. Peki hastane neden yıkılmadı? 

İkinci el araç almanın tam zamanı mı? Ne zaman araba almalıyız? Fiyatlar daha da mı düşecek?

Devlet eli ile ikinci el otomobil satışlarına 6 ay ve 6 km şartı gelmesi ile birlikte piyasada büyük fiyat düşüşlerinin yaşandığı görülüyor. Peki, araba almak için doğru zaman mı? Ne zaman araba almalıyız? İşte detaylar…

Nizip Devlet Hastanesi'nin inşaatı tam gaz!

Gaziantep'in Nizip ilçesinde yapımı devam eden 400 yataklı Devlet Hastanesi'nin inşası aralıksız devam ediyor. Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, hastane inşaatında incelemelerde bulundu. 

Gaziantep Oğuzeli için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili, Oğuzeli ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31462 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep’e 300 yataklı yeni hastane binası inşa edilecek!

Sağlık Bakanlığı tarafından Gaziantep'e 300 yataklı hastane ek binası inşa edilecek. 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne ek bina olarak yapılacak hastanede 140’ı tek kişilik olmak üzere 182 oda bulunacak. 

Gaziantep için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili Şehitkamil ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep'te acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep'te yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep’te devlet yatırımlarının büyüklüğü 35 milyar TL'yi buldu!

Gaziantep’e yapılan devlet yatırımlarında son yıllarda büyük artış var. Son yıllarda kentte yapılan devlet yatırımlarının büyüklüğü 35 milyar TL'yi buldu. Halen devam eden 527projenin bütçesi 10.4 milyar lira…

Gaziantep ve Kilis'te acele kamulaştırma yapılacak!

Gaziantep ve Kilis'te Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Gaziantep Bilişim ve Teknoloji Üniversitesi kente değer katacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’e kurulacak ikinci devlet üniversitesi için adeta Ankara-Gaziantep arasında mekik dokudu.

Esenler'e 500 yataklı devlet hastanesi müjdesi!

Esenler, 103 yataklı Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden sonra 500 yataklı ikinci devlet hastanesine de kavuşacak. Esenler'deki Askeri bölgenin ilk etabında hayata geçirilecek dev hastane için proje çalışmaları başladı.

gaziantep ikinci devlet üniversitesi Haberi

gaziantep ikinci devlet üniversitesi

Son yıllarda sosyal belediyecilikte öne çıkan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, eğitime verdiği destekle adından söz ettiriyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, ikinci devlet üniversitesi kurulmasına yönelik çalışmalara arka çıkan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ikinci devlet üniversitesi için yoğun bir mesai harcadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gaziantep’e ikinci bir devlet üniversitesi yakışmaz mı? Kente bir üniversite daha geliyor” sözlerinin ardından Küçükkızılhisar Mahallesi’ndeki yerleşkeye, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının aldığı kararla, “Gaziantep Bilişim ve Teknoloji Üniversitesi” adı verildi.

ŞAHİN: ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK

Yeni devlet üniversitesinin kente kazandırılması için büyük gayret gösteren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehirlerin ve ülkelerin gelişimindeki dinamiklerin başında üniversitelerin geldiğini belirterek, bu anlamda Gaziantep’e kurulacak ikinci bir devlet üniversitesinin önemiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Şahin, “Bu şehre ve sanayiye...