29 / 04 / 2024

Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Kilis'teki 26 bin 253 afet konutunun kurası bu ay çekilecek!

Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Kilis'teki 26 bin 253 afet konutunun kurası bu ay çekilecek!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile Gaziantep, Malatya ve Kilis'te konutları yıkılan ya da ağır hasar gören afetzedeler için inşa edilen konutların kuraları bu ay içerisinde çekilecek.



Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Kahramanmaraş'ta 53 bin 945 bina "yıkık", "acil yıkılacak", "ağır hasarlı" ve "orta hasarlı" şeklinde kaydedildi. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde bulunan  TOKİ  ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hem kent merkezinde hem de kırsal mahallelerdeki afetzedeler için depremden hemen sonra konut yapımı için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından kentte yapılması planlanan yaklaşık 46 bin konuttan, ihalesi yapılan 21 bin 680 konut etaplar olarak inşa ediliyor. Tünel kalıp sistemiyle yapılan konutların bulunduğu bölgelerde çocuk oyun ve spor alanları, okul, cami, otopark, yeşil alanlar ve dükkanlar da yer alıyor.

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından da 204 mahallede inşa edilmesi planlanan 9 bin 576 köy tipi afet konutunun ihalesi yapıldı, bu konutlardan 314'ü hafif çelik diğerleri ise betonarme konut şeklinde yapılıyor.

Yoğun bir çalışma sonrası hak sahiplerine verilmek üzere hazır duruma getirilen 8 bin 124'ü Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 1167 tanesi kırsal olmak üzere toplamda 9 bin 291 afet konutunun kurasının şubat ayı içerisinde çekilecek.

Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Kilis teki 26 bin 253 afet konutunun kurası bu ay çekilecek!


PAZARCIK

6 Şubat 2023 tarihinde büyüklüğü 7,7 olan ilk depremin merkez üssü olan Pazarcık'ta, depremler sebebiyle 7 bin 91 bağımsız bölümden oluşan 2 bin 655 bina "yıkık", "acil yıkılacak", "ağır hasarlı" ve "orta hasarlı" şeklinde kaydedildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde, "Türkiye Tek Yürek" kampanyası çerçevesinde Kahramanmaraş Pazarcık'ta konutları yıkılan ya da ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için başlatılmış olan çalışmalar devam ediyor.

Depremlerden sonra Pazarcık'ta yer tahsisi yapılan iki mahallede başlatılan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarının bir bölümü tamamlandı.

İlçede yapım çalışmaları tamamlanan 839 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutuyla 160 köy evi şubat ayında hak sahiplerine teslim edilecek. İhalesi gerçekleştirilen diğer konutların yapımı ise devam ediyor.

ELBİSTAN

6 Şubat tarihinde büyüklüğü 7,6 olan ikinci depremin merkez üssü Elbistan'da da yaşanan sarsıntılar sebebiyle toplamda 8 bin 576 bağımsız bölümden oluşan 1279 bina "yıkık", "acil yıkılacak", "ağır hasarlı" ve "orta hasarlı" şeklinde tespit edilmişti.

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremler sebebiyle konutunu kaybedenler için başlatılan konut çalışmasında yapımı tamamlanan 1538 TOKİ konutu ve 269 köy evi, kura çekilişinden sonra hak sahiplerine teslim edilecek.

Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Kilis teki 26 bin 253 afet konutunun kurası bu ay çekilecek!

Kahramanmaraş'ın ilçelerine göre kurası çekilecek TOKİ'nin kalıcı konut sayıları şu şekilde:
   
İLÇELER    TOKİ KONUT SAYISI
Elbistan    1538
Pazarcık    839
Afşin    1548
Dulkadiroğlu ve 12 Şubat    2286
Göksun    863
Türkoğlu    1050


Kahramanmaraş'ın ilçelerine göre teslim edilecek köy tipi afet evlerinin sayısı şu şekilde:

İLÇELER    KÖY KONUT SAYISI
Elbistan    269
Pazarcık    160
Afşin    37
Dulkadiroğlu ve 12 Şubat    129
Göksun    128
Türkoğlu    374
Çağlayancerit    50
Nurhak    20

 

GAZİANTEP

Gaziantep'te de konutları yıkılan ya da ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyacının kalıcı şekilde giderilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında şehirde ihalesi gerçekleştirilen toplamda 25 bin 700 konut etaplar halinde yükseliyor.

Bu konutlardan tamamlanmış olan  10 bin TOKİ ve köy evi şubat ayı içerisinde çekilecek kuradan sonra hak sahiplerine teslim edilecek.


MALATYA

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerin yıkıma sebep olduğu Malatya'da, yapım çalışmaları tamamlanmış olan afet konutlarından 6 bin 181 tanesinin kurası bu ay içerisinde çekilecek.

KİLİS

Kilis'te de kalıcı deprem konutlarının yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi. Depremzedeler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından merkezde 2 etap halinde inşa edilen 1854 afet konutundan yapımı tamamlanan 645 tanesi, köy evlerinde ise 136 tanesi bu ay çekilecek kurayla hak sahiplerini verilecek.

 

 

Son dakika! Emekliye ek zam ödeme takvimi belli oldu! Hemen bu tarihlere bakın!

Uzmanından Borsa yatırımcılarına önemli tüyolar!

Altın hafta sonuna nasıl başladı? 3 Şubat Cumartesi gram, çeyrek, yarım, tam, Ata, gremse, Atabeşli altın kaç TL?


Geri Dön