30 / 04 / 2024

Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'nde kuralar çekildi!

Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'nde kuralar çekildi!

50 bin konutluk Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'nin ilk bölümünde yer alan 749 konutluk 2. Etap'ın kurası TOKİ Başkanı Ergün Turan, Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin ve konutlara başvuran ailelerin katılımıyla çekildi...



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından dünyada bir ilk olacak şekilde hayata geçirilen 50 bin konutluk Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'nin ilk bölümünde yer alan 749 konutluk 2. Etap'ın kura çekilişi yapıldı. Projeye toplam 14 bin 378 başvuru geldi.

Gaziantep Kuzey Şehir Projes'nin ilk bölümünde yer alan konutların kura çekimi,  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve konutlara başvuran ailelerin katılımıyla Şahinbey Kapalı Spor Salonu'nda düzenlendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;Başkan Turan, "2023 yılına kadar ise bir milyon 200 bin konut inşa etmeyi hedefliyoruz. Bir başka deyişle 2023'te 5-5,5 buçuk milyon vatandaşımız TOKİ'nin ürettiği nitelikli yaşam çevresine sahip kaliteli konutlarda yaşayacak." dedi.

"Gaziantep'te yeni bir şehir kuruyoruz"

Turan, Gaziantep'te  50 bin konutun yer alacağı yeni bir şehir kurmak için harekete geçtiklerini belirtti. Turan, şöyle devam etti: "Kuzey Şehir Projesi, tek bir proje olarak üstlendiğimiz ve üzerinde çalıştığımız en büyük projelerden biridir. Türkiye ölçeğinde olduğu kadar Avrupa ölçeğinde de büyük bir proje. Ülkemizin mimarlık ve mühendislik ve planlama dünyası açısından da birçok ilkleri barındırmakta. Gaziantep Kuzey Şehir, bu büyüklükte bir sosyal konut alanında, uygulaması tek seferde geliştirilen ilk ve en büyük yerleşim olma özelliği taşıyor."

Ev çıkmayanlara "ikinci kura" müjdesi

Mehmet Ergün Turan, bugün kura çekimi yapılacak konutların 299 adedinin brüt 94-99 metrekare, 176 adedinin brüt 120-168 metrekare, 274 adedinin de brüt 184-210 metrekare olduğunu belirtti. 

Kurada ismi çıkmayanların üzülmemesini belirten Turan, "Projelerimiz devam edecek olup, herkesi konut sahibi yapmaya çalışacağız. Toplamda 40 ile 50 bin konuta ulaşacak bir proje bu. Kurada ismi çıkmayanlar üzülmesin. Şu anda proje kapsamında 3 bin 300 konutun inşası sürüyor. Bu proje büyük bir teveccüh gördü. Bugün 749 tanesinin kurasını çekeceğiz. 27 Haziran'da ise 913 konutluk Birinci Etap'ın kuralarını yine burada çekeceğiz. Aldığımız karar gereğince bu kurada kendilerine konut çıkmayan vatandaşlarımızı yatırdıkları bedeli geri almadıklarında ikinci kuraya dahil edeceğiz. Ayrıca 913 konut için başka talep toplamayacağız." dedi. 


Geri Dön