27 / 04 / 2024

Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'yle 50 bin konut yapılacak!

Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'yle 50 bin konut yapılacak!

TOKİ'nin projesi olan "Gaziantep Kuzey Şehir Projesi" tanıtıldı. 8.5 milyon metrekarelik alana yapılacak olan 50 bin konutluk projeyle 300 bin nüfusun barındırılması hedefleniyor.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Gaziantep Kuzey Şehir Projesi" ile ilgili tanıtım toplantısı düzenledi. Turan, Gaziantep'te hayata geçirilen 50 bin konutluk projeyle ilgili, "Ülkemizin mimarlık ve mühendislik dünyası açısından da ilktir ve bugüne kadar planlanmış en büyük yeni yerleşim projesidir" dedi. 


GAZİANTEP'E HAYIRLI OLSUN 

Projeye büyük önem verdiklerini belirten Turan, "Bu büyüklükteki bir sosyal konut alanmda, uygulaması tek seferde geliştirilen bir proje olma özelliğiyle, ülkemizin mimarlık ve mühendislik dünyası açısmdan da ilktir ve bugüne kadar planlanmış en büyük yeni yerleşim projesidir. 

Gaziantep için hayırlı olsun." 


OSB ÇALIŞANLARINA ÖNCELİK 

Konut ihtiyacı bulunun Organize Sanayi Bölgesi çalışanları için özel kontenjan ay olacağım dile getiren Turan, projenin geleneksel mahalle kültürü ve komşuluk ilişkileriyle toplumun tüm demografik zenginliklerini bir arada barındıracağını sözlerine ekledi. 


TOKİ'YE TEŞEKKÜR 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, 50 bin konut yapımım öngören "Gaziantep Kuzey Şehir Projesi" tanıtım toplantısında, ""Kısa sürede ihalesi yapılacak konut projemiz, kentin birçok sorununu gidermek konusunda da önemli olacak. Bu projeyi çok önemsiyorum çünkü kentin gücüne güç katacak. Kent sanayisini bile güçlendirecek bir çalışma olacak. Türkiye uçuşa geçecekse Gaziantep gibi lokomotif ve motorlar üzerinden olacak. Bu noktada kentin ihtiyacını çözmek için hızla ilerleme kaydeden TOKİ'ye teşekkür ediyoruz." 


250 LİRA TAKSİTLE EV 

Şimşek, "Gaziantepli sanayicimiz hiç kaygılanmasın, işçimiz endişe etmesin.  TOKİ  bu projeyle ve diğer projeleriyle 20 yıla varan vadeyle aylık 250 liradan başlayan taksitlerle kira öder gibi insanlarımızı konut sahibi yapıyor" dedi. 


ŞAHİN: KENTİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNDÜK 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise şehrin gelişimini, yerelden evrensele, gelenekselden geleceğe bakış açısıyla yürüttüklerini söyledi. Şahin, projenin kentin geleceği açısından çok önemli olduğunu, sanayici ve işçilerin refahının artırılacağını, kentteki trafik gibi bir çok sorunun da çözümleneceğini sözlerine ekledi. 


YERLIKAYA: 300 BİN NÜFUS BARINACAK 

Vali Ali Yerlikaya ise "Yeni yerleşimlerle ilgili sıkıntılarımız var. Bunun için hükümetimiz ve belediyemiz, ülkenin 6. büyük kentinde öyle bir tasarım planladı ki önümüzdeki 50-100 yıl düşünülmüş olunsun istedi. Tamamlandığında 300 bin nüfusu barındıracak yeni bir şehir tasarlandı. Türkiye'de değil dünyaca örnek gösterilecek örnek bir proje tanıtıyoruz" dedi. 


Akşam (Şehir)


Geri Dön