29 / 04 / 2024

Gaziantep turizmi Çingene kızının tarihi ile hareketlendi!

Gaziantep turizmi Çingene kızının tarihi ile hareketlendi!

Açıldığı günden itibaren ziyaretçi sayısı her geçen gün artan Zeugma Mozaik Müzesi'ni geçen yıl 206 bin kişi gezdi.Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Özuslu: "herkes Çingene kızının tarihi atmosferini görmek istiyor"dedi.



"Dünyanın en büyük mozaik müzesi" unvanını Tunus Bardo Müzesi'nden devralan Zeugma Mozaik Müzesi, bölge turizminin sembolü haline geldi.


Resmi açılışı 9 Eylül 2011'de gerçekleştirilen 30 bin metrekarelik alanda kurulu Zeugma Mozaik Müzesi, kente gelen yerli ve yabancı turistin hemen hemen hepsinin uğrak mekanı haline geldi.


2012 yılında "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü"ne layık görülen müzede, Çingene kızı, Mars heykeli, Roma dönemine ait çeşmeler ve Fırat Nehri kenarındaki villalarda bulunan mozaikler sergileniyor.


Kısa sürede kentin simgesi haline gelen müzenin ziyaretçi sayısı da her geçen gün artıyor. Açıldığı günden bu yana 620 bin kişinin ziyaret ettiği müzeyi geçen yıl 206 bin 676 kişi gezdi.


- "En çok merak edilen mozaik, Çingene kızı"


Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinden birçok kişinin beğenisini alan Zeugma Mozaik Müzesi'nin, ziyaretçilerini adeta büyülediğini söyledi.


Müzeyi, kurulduğu günden beri ziyaret eden kişi sayısını yarım milyonu geçtiğine işaret eden Eruslu, "Her yıl yeni bir ziyaretçi rekoru kırıyoruz. Geçen yıl da 200 bin bandını geçerek yeni bir rekora imza attık. Bu yıl 250 bin ziyaretçi bekliyoruz" dedi.


Müzede en çok merak edilen mozaiğin Çingene kızı olduğuna dikkati çeken Eruslu, şöyle konuştu:


"Bir süredir Gaziantep'e gelen herkes Çingene kızını görmek istiyordu. Şimdilerde civar illere gelen turistler de Gaziantep'e uğrayıp, Çingene kızının tarihi atmosferini görmek istiyor. Çingene kızı, bir anlamda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin turizmdeki simgesi haline geldi."


 


AA


Geri Dön