03 / 05 / 2024

Gaziantep'e 2 bin 750 yeni konut!

Gaziantep'e 2 bin 750 yeni konut!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Gaziantep'in Geneyik bölgesinde 140 bin vatandaşın yaşayacağı bir şehir daha kuruyoruz. Bu yıl 2 bin 750 konutla bu projenin inşasına başlıyoruz." dedi.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahinbey Karataş Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Gaziantep Aday Tanıtım Toplantısı'nda bazı açıklamalar yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, şimdiden 31 Mart'ın müjdesini gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulduğu günden beri Ak Parti Gaziantep teşkilatı bünyesinde görev yapmış, partiye, şehre, ülkeye, demokrasiye hizmet etmiş tüm isimlere teşekkür etti.

- 35 katrilyon yatırım

"Gaziantep, sadece insanlığın, ahde vefanın, bölüşmenin değil aynı zamanda sanayinin, ticaretin, ihracatın, tarımın, turizmin de şehridir." diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti hükümetlerinin, Gaziantep'in bu kadim mücadelesine destek olmak için şehre bugüne kadar 35 katrilyon yatırım yaptıklarını belirtti.

Eğitimde 10 bin 830 yeni derslik inşa ettiklerini söyleyen Erdoğan, 60 binden fazla yükseköğrenim öğrencisinin öğrenim gördüğü şehre ikinci devlet üniversitesini, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesini kurduklarını, yükseköğrenim öğrencileri için 9 bin 440 kişi kapasiteli yurt binalarını hizmete soktuklarını, bir kaç yıl içinde 2 bin 250 yatak kapasiteli yeni yurt binalarını şehre kazandıracaklarını belirtti.

Şehre 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum inşa ettiklerini de söyleyen Erdoğan, millet bahçesi projesinin en güzellerinden birini Gaziantep'te gerçekleştireceklerini, toplamda 546 bin metrekarelik alanda çocuk kütüphanesinden yüzme havuzuna kadar her türlü sosyal ve spor tesisine sahip millet bahçesine Hasan Celal Güzel'in ismini verdiklerini belirtti.

İçinde millet kıraathanesinin de olduğu 65 bin metrekarelik ikinci bir millet bahçesini de eski stadyumun yerine yapacaklarını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bir zamanlar Gaziantep'in kültürünü, kimliğini sembolize eden Alleben Deresi'ni o eski günlerine kavuşturmak için rehabilite edip şehrin dokusuna ve kültürüne uygun rekreasyon alanı yapıyoruz. Gaziantep savunmasının kahramanlarından Şahinbey'in şehit edildiği bölgeyi milli mücadele tabiat parkı haline getiriyoruz. Toplu konutta şu ana kadar 16 bin 219 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Ülkemizin en büyük ve en kapsamlı toplu konut projesi olan kuzey şehir projesini başlattık. Yerel ve yatay mimari ilkesiyle inşa edeceğimiz 50 bin konutluk yeni bir şehri tüm ticari, sosyal kültürel alanlarıyla birlikte kuruyoruz. Bunu Türkiye'de şu anda sadece Gaziantep yaşıyor. 2 bin 795 konutun inşası ile yol çalışmaları devam ediyor. Ayrıca şehrimizin güneyindeki Geneyik bölgesinde 140 bin vatandaşın yaşayacağı bir şehir daha kuruyoruz. Bu yıl 2 bin 750 konutla bu projenin inşasına başlıyoruz."


Geri Dön