02 / 05 / 2024

Gaziantepspor’un tesisleri çürümeye terk edildi!

Gaziantepspor’un tesisleri çürümeye terk edildi!

Yüklü miktarda yatırım yapılan Celal Doğan Tesisleri çürümeye terk edildi. Sahalar tarlaya, tesisin içi harabeye döndü.



Bir dönem Süper Lig'de mücadele eden F.Bahçe, Beşiktaş ve G.Saray gibi şampiyonluk mücadelesi veren takımlarla mücadele eden Gaziantepspor, son yıllarda borçları nedeniyle zor günler geçiriyor. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Süper Lig'den Bölgesel Amatör Lig'e kadar düşen kırmızı- siyahlı kulüpte geçmişten günümüze birçok futbolcunun hazırlandığı Celal Doğan Tesisleri şimdilerde çürümeye terk edildi.

ELEKTRİĞİ SUYU KESİK
Tesislerinde kesilmiş olan elektrik, su ve doğalgaz ise borçlar yüzünden aylardır açılamadı. Tesisler güvenlik önlemi alınamadığı için hırsızların uğrak yeri oldu. Personel çalıştıramayan tesislerin antrenman sahaları da kurudu. Bu yıl TFF 2. Lig'den de çekilen Gaziantepspor'un önümüzdeki sezon FIFA'dan aldığı ceza nedeniyle BAL'da oynaması bekleniyor. Geçmiş yönetimlerin hatası ve ekonomik sorunlar nedeniyle bir türlü toparlanamayan kulüp, son yıllarda sayısız kere olağanüstü seçim yapmasına rağmen dar boğazdan çıkamadı. Futbolcular, teknik adamlara ve personele borçlar nedeniyle tüm gelirlere temlik konuldu.

SAHALAR TARLAYA DÖNÜŞTÜ

Yeri ve özellikleri bakımından Türkiye'nin en iyi tesislerinden biri olan Celal Doğan Tesisleri'nin bugünkü durumu ise içler acısı. Mutfak malzemeleri, mazgallar, demirler gibi para eden malzemeleri çalınan tesislerde bulunan 3 saha da bakımsızlıktan tarlaya dönüştü. Kapıları, dolapları kırılan tesislerde bulunan kulübe ait evrakların bile talan edildiği kaydedildi.

TAKTİK TAHTASINDAKİ İSİMLER

Harabeye dönen kulübün tek zarar görmeyen yeri ise tesislerin soyunma odasında bulunan taktik tahtası oldu. Harabe haldeki soyunma odasında bulunan taktik tahtasında yazan Özden, Binya, Dany, Serdar, Şenol, Orhan, Yasin, Sosa, Popov, Sapara ve Cenk Tosun'dan oluşan ilk 11 ise dikkat çekti. Kulübün 3-4 yıl önceki kadrosunda bulunan oyuncuların isimlerinin yazılı olduğu tahtanın yıllardır bu şekilde kaldığı düşünülüyor.


Geri Dön