29 / 04 / 2024

Gaziantep'te icradan 1.3 milyon TL'ye satılık hayvan besihanesi!

Gaziantep'te icradan 1.3 milyon TL'ye satılık hayvan besihanesi!

Gaziantep 8. İcra Dairesi; Oğuzeli İlçe, 34 Parsel No, Göveçli Köyü, Parsel tapu kayıtlarındaki hayvan besihanesini 24 Kasım 2014 tarihinde saat 10:00 -10:10 arasında satışa çıkarıyor.




Gaziantep 8. İcra Dairesi; Oğuzeli İlçe, 34 Parsel No, Göveçli Köyü, Parsel tapu kayıtlarındaki hayvan besihanesini satışa çıkarıyor. Besihanenin toplam bedeli 1 milyon 371 bin TL olarak belirlendi. 


İhalesi; 24 Kasım 2014 tarihinde saat 10:00 -10:10 arasında Adliye Mezat Salonu'nda açık artırma sureti ile yapılacak. 




İhale ilanı: 



GM.SATIŞ 

GÖVEÇLİ KÖYÜ G.MENKUL SATIŞI GAZİANTEP 8.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2013/11 T.


T.C. GAZİANTEP 8. İCRA DAİRESİ


2013/11 TLMT.


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : Gaziantep İl, Oğuzeli İlçe, 34 Parsel No, Göveçli Köyü, Parsel tapu kayıtlarında her ne kadar tarla olarak belirtilmiş ise de parsel üzerinde büyükbaş hayvan tesisi bulunmaktadır, parsel üzerindeki yapılar kısmen betorname, kısmen de çelik konstriksiyon olarak yapılmıştır. Hayvan besihane sahası içerisinde tesis alanına girişin sağ tarafında bekçi kulübesi, ileride sağ karşı tarafta idare binası ile sosyal tesisler, sağ tarafta yem deposu, yine ileride karşı tarafta ise buzağı bakım bölümü ve süt sağım bölümü bulunmaktadır, tesisin doğusunda büyükbaş hayvan besi yeri ve bu bölümünde ilerisinde hayvan bakım bölümü bulunmaktadır, parselin çevresi belli bir yüksekliği kadar bahçe duvarı ile çevrilmiştir. idare ve Sosyal Tesis Bölümü: Bu bölüm tesise girişte ileri karşı sağ tarafta bulunmaktadır, bu bölümler iki katlı betonarme tarzında yapılmıştır, bu bölümde işletmenin idare bölümü, muhasebe, santral, mutfak, yemekhane, işçi soyunma odaları, duş, wc gibi yerler yer almaktadır, bu bölümün tabanları seramik ile kaplanmıştır, duvarları ince sıva üzeri boyalıdır, dış cephe doğramaları pvc'den imal edilmiştir. Besihane (Büyükbaş ) Bölümü - Depo Bölümü- Buzağı Bölümü: Bu bölümler Çelik Konstriksiyon olarak yapılmış, tabanlar gıro beton ile kaplıdır, çatı kaplaması alüminyum sanvdviç panel malzeme ile kaplanmıştır, iç doğramalar demirden imal edilmiş olup üzeri antipas boyalıdır. Süt Sağma Bölümü: Bu bölüm Çelik Konstriksiyon olan bölümün içerisinde yığma olarak yapılmış, tabanları seramikile kaplı kaplı, duvarlar ise fayans ile kaplanmıştır, çatı kaplamasa alüminyum sanvdviç panel malzeme ile kaplanmıştır, iç doğramalar demirden imal edilmiş olup üzeri antipas boyalıdır. Hayvan Bakım Evi: Bu bölüm Çelik Konstriksiyon olarak yapılmış, tabanlar gıro beton ile kaplıdır, çatı kaplamasa alüminyum sanvdviç panel malzeme ile kaplanmıştır, iç doğramalar demirden imal edilmiş olup üzeri antipas boyalıdır.


Bekçi (Danışma) Kulübesi: Yığma olarak yapılmış iki bölmeli olup sıvalı ve boyalıdır, doğramalar pvc'den imal edilmiş, hali hazırda danışma olarak kullanılmaktadır. Bahçe Duvarı: Parselin çevresinde belli bir yüksekliğe kadar briketle bahçe olarak yapılmıştır, üzerleri sıvasızdır. Su Kuyusu: Tesisin ihtiyacını karşılamak amacıyla sondaj olarak kazılmış su boru çapı bir inç olup, tesis içerisindeki su ihtiyacını karşılamaktadır. Tesis Gaziantep - Oğuzeli Merkez ilçesinin yaklaşık 25 km. kadar güney doğusunda Tekdam köyünün de yaklaşık 1000 m. kadar doğusunda bulunmaktadır.


Yüzölçümü : 54.700,00 m2


Arsa Payı : Tam


İmar Durumu : İmar alanı dışındadır.


Kıymeti : 1.371.000,00 TL


KDV Oranı : %18


1. Satış Günü : 24/11/2014 günü 10:00 -10:10 arası


2. Satış Günü : 19/12/2014 günü 10:00 -10:10 arası


Satış Yeri : Adliye Mezat Salonu


Satış şartlan:


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği_iakdirdc isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaklar/; başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/11 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan oiunui/25/09/2014


(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64"e karşılık gelmektedir.


İhale ilanı için tıklayın


Geri Dön