01 / 05 / 2024

Gaziantep'te iki köprülü kavşağın temeli atıldı!

Gaziantep'te iki köprülü kavşağın temeli atıldı!

Kavşağın yapılacağı inşaat alanında kurulan platformda konuşan Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Burası bizim için çok önemli, çünkü 12 yıldır yol medeniyettir diye milletle kalkınma yolculuğuna çıktık" dedi...



Göreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmaları anlatmak için AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte basın mensuplarını da yanına alan Şahin, basın mensuplarına şehir turu yaptırarak yapılan çalışmaları yerinde gösterdi ve basın mensuplarına bilgi verdi. Yeni yapılacak olan ve Şehitkâmil bölgesinde bulunan Abdülkadir Aksu Bulvarı ve D-400 Karayolu üzerinde yapılacak olan iki yeni köprülü kavşağın bulunduğu alanda incelemelerde bulunan Şahin, kavşağın şehir trafiğinin rahatlamasına büyük katkısı olacağını bildirdi. 


İPEKYOLUN'A ÇIKIŞLAR KOLAYLAŞACAK 


Kavşağın yapılacağı inşaat alanında kurulan platformda konuşan Başkan Şahin, "Burası bizim için çok önemli, çünkü 12 yıldır yol medeniyettir diye milletle kalkınma yolculuğuna çıktık. Gazi şehrimizin trafik ve ulaşımla ilgili sorununu çözmemiz için çok sayıda yol açmamız çok sayıda kavşak yapmamız gerekiyordu. O yüzden bir taraftan Şahinbey'de bir taraftan Şehitkamil'de merkezdeki bu yığılmayı açmak için yeni kavşaklar bizim için çok önemliydi. En stratejik kavşaklardan bir tanesi de bu gördüğünüz alan. Bu alanın İpekyolu bağlantısı olmadığı için bu bölgeden ipekyolu'na çıkmak isteyen herkes mutlaka Fevzi Çakmak'a geçmek zorunda başka bağlantı yok. Orada o sıkışma bütün merkezi etkiliyor ve Kalyon Kavşağına kadar ciddi bir sıkışmaya neden oluyordu" dedi. 


Şahin'den sonra yapılan çalışmalarla ilgili görüşlerini aktaran Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da Gaziantep'in AK Parti iktidarı öncesinde gri bir şehir görünümünde olduğunu ifade etti. Erdoğan, şu şekilde konuştu: "Gaziantep kadim bir şehir bu kadim şehir AK Parti iktidarından önce gri bir şehre dönüştürülmüştü. Tarihi dokunun adeta üstü örtülmüş ama her taraf gri doku kaçak yapılaşmanın ötesinde bir şey değildi. Ile zaman ki AK Partili belediye başkanlarımız el attılar ve şehrin her gün o gri dokusunu kısmen kentsel dönüşümlerle kısmen yeni yapılan yerlerdeki kaçak yapılara hiçbir şekilde izin vermeyerek adın adım giderildi. Şimdi de görüyorsunuz 30 Mart ve bugün 25 Eylül arada geçen çok kısa bir süre içerisinde gelen Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'e huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Şu yaptığı proje tek başına bir devlet projesidir." Yapılan konuşmaların ardından tekrar otobüse binen Başkan Şahin ve beraberindekiler şehir turu yaparak diğer çalışmaları yerinde görme fırsatı buldu. 


Başkan Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin şehir trafiğini rahatlatmak adına yapacağı ve yapmış olduğu bazı projeleri ise şu şekilde anlattı: "Dinamik kavşaklar dışında, ulaşımdaki sıkıntıları asgariye indirmek için kentin 20 değişik bölgesinde açılan yeni çevre yollarıyla daha yaşanılabilir bir Gaziantep için el ele verdik. Bu alanda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak birçok yeni yollar, dinamik kavşaklar ve düzenlemeler yaptık." GAZİANTEP'İN EN GENİŞ YOLUN TANITIMINI YAPTI Gazianteplin en geniş yolu olma özelliğini taşıyan yolun bulunduğu noktada da basın mensuplarını bilgilendiren Şahin, "Bu çalışmaların içerisinde ayrı bir öneme sahip olan. Gaziantep'in en geniş yolu olma özelliğini taşıyan Osmangazi Mahallesi Necmettin Erbakan Caddesi ve Mustafa Taşar Bulvarı üzerindeki trafiğe açılmış yol olacak. 


Gaziantep Üniversitesi nden Batıkent Mahallesi'ne bağlantı sağlayan yolun da trafik akışını hızlandırarak ulaşımı rahatlatması hedeflenmekte. 4 kilometre uzunluğundaki Gaziantep'in en geniş yol olma özelliğini taşıyan bu yol şimdiden ulaşımı kolaylaştırmaya başladı. 


3 şeridin yanı sıra park alanına sahip imarlı yolun 50 metre genişliğindeki refüjü de 3,5 metreden oluşuyor. Aydınlatması, kaldırım ve bordür çalışması ile çevre düzenlemesi yapılan yol ibrahimli, Güvenevler, Atatürk, Osmangazi gibi bölgelerin trafik sıkıntısına çözüm sağlıyor" şeklinde konuştu. 


Gaziantep Artı Haber 


Geri Dön