27 / 04 / 2024

Gazze saldırılarında 30 konut yıkıldı!

Gazze saldırılarında 30 konut yıkıldı!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği son hava saldırıları sonucunda 30 konutun tamamen yıkıldığını binlercesinin zarar gördüğünü kaydetti.



İsrail'in 2 gün boyunca Gazze’ye düzenlediği saldırılarda Hamas’a ait noktaları vurduğunu açıklasa da sivil yerleşim bölgeleri de bomba altında kaldı.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; saldırılar sonucunda birçok Filistinli aile, evlerini ve bütün eşyalarını kaybetti. Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine “İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında 30 konut tamamen yıkıldı, 500 konut hasara uğradı” diye konuştu.

Hamas, önceki gün Mısır’ın ara buluculuğunda Gazze’de ateşkese varıldığını duyurmuş, ancak buna rağmen İsrail bombardımanı sabaha kadar sürmüştü. Diğer yandan İsrail'in Filistinlilerin geleneksel 30 Mart Büyük Dönüş Yürüyüşü öncesinde Gazze Şeridi sınırına askeri yığınak yapmaya başladı.

Nasrallah'tan Golan için direniş çağrısı
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Suriye’ye ait Golan Tepeleri’ni 1967’den beri işgal altına alan İsrail ve bu işgali meşru sayan ABD’ye karşı direniş çağrısı yaptı.
 


Geri Dön