06 / 05 / 2024

Gebze Nakliyeciler Garajı'nda belirsizlik sürüyor!

Gebze Nakliyeciler Garajı'nda belirsizlik sürüyor!

10 yıllık işletmeciliğin sonrasında süresi dolan kamyon garajında kamyon esnafı bundan sonra olacaklar hakkında endişe duyuyor. Arazinin sahibi Gebze Belediyesi’nden esnafa açıklama yapılmaması, kamyoncu esnafını da karamsarlığa itmiş durumda...



10 yıldır Gebze kamyon garajında işletmecilik yapan esnaf bundan sonra ne olacağını merak ederken, bu işten geçimini sağlayanlar karmaşanın bir an önce sonuçlanmasını bekliyorlar. 

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Gebze Marmara Lojistikçiler Kamyoncular Nakliye Organizatörcüleri Taşıma ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sait Sezer, kamyon garajında 160 civarında büro olduğunu ve bu işletmecilerin diken üzerinde oturduğunu söyledi.

KAMYON GARAJININ REHABİLİTEYE İHTİYACI VAR

Sezer şunları söyledi, “Gebze kamyoncular garajı mevcut haliyle ihtiyaca cevap vermiyor. 62 dönümlük yerin yeniden rehabiliteye veya başka yerde olacaksa yeniden projelendirilmeye ihtiyacı var. Yazıhaneler son derece küçük. İstihdam açısından sıkıntılı. Sosyal tesisler son derece yetersiz. Tuvaletler, banyo ve ibadet yeri yetersiz. Yazın tozdan, kışın çamurdan geçilmiyor. 10 yıllık yap-işlet-devret süresi bitti. Ancak Gebze Belediyesi’nin önümüzdeki süreçte ne yapacağını bilmiyoruz. Garajdaki 13 firma Gebze Belediyesi’ni mahkemeye vermiş. Bilirkişi dava açanların lehine görüş belirtmiş. Dava şu an Yargıtay’da devam ediyor. 

GEBZE BELEDİYESİ BİZİ DİKKATE ALSIN

Buradaki potansiyeli oluşturan biziz. Gebze Belediyesi’nin bu potansiyeli dikkate almasını bekliyoruz. İhale sürecinde esnafa fazla yük getirilmemeli. Önümüzdeki süreçte burası Gebze Belediyesi tarafından işletilmeli, garaj esnafı ile işbirliğine gidilmeli ve daha iyi projeler üretilmeli. 1 Ekim tarihinde yapılan Meclis toplantısında bu ayın sonunda garajın ihalesi yapılacağı açıklandı. Bu ihalede bizim de görüş ve düşüncelerimizin alınmasını istiyoruz.

DESTEK VE HAYIR DUASI

Yeterli alan olmaması ve fiyat politikasından dolayı garajın dışına park eden kamyon sayısı, içeridekilerden çok fazla. Burada acilen kalıcı bir çözüm bulunmalı. Bunların dışında bizlere daha büyük, daha modern bir yer tahsisi edilmeli. Burası Türkiye’nin her vilayetinden gelen kamyoncu esnafının çalıştığı bir yer. Bu şartlarda verilen hizmet son derece kötü bir imaj veriyor. Bu sorunları çözecek mercii, makam, şahıs kamyoncu esnafından da çok büyük destek ve hayır duası alacaktır.

BAŞKANIMIZ SAYIN ADNAN KÖŞKER’DEN İLGİ BEKLİYORUZ

Gebze böyle bir tesisi haketmiyor. Pırıl pırıl, düzenli, insanların mutlu olduğu bir ortamı Gebze Belediye başkanımız sayın Adnan Köşker’den bekliyoruz. Buranın rehabilite edilmesi veya yeniden projelendirilmesi sayın başkanımızın en büyük projesinden birisi olacaktır.”



Geri Dön