18 / 05 / 2024

Gebze'deki arsa otoparklar katlı otoparka çevrilmeli!

Gebze'deki arsa otoparklar katlı otoparka çevrilmeli!

Trafik sorunu da gündeme gelirken CHP'li Eşref Emin Güzey ilçe merkezinde arsalarda yer alan otoparkların katlı otoparklara çevrilmesi gerektiğini söyledi.



Gebze Belediye Meclisi haziran ayı olağan toplantısı, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in yokluğunda, Başkan yardımcısı Engin Güzel başkanlığında toplandı. 12 gündem maddesiyle toplanan mecliste gündem maddelerinin dokuzu bir sonraki meclis toplantısında görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. İmar     Komisyonu tarafından meclise havale edilen beş dosyadan ikisi ertelenirken üçü oy birliğiyle kabul edildi. Beylikbağı Mahallesi'nde okul ve cami bina yerlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin komisyon raporuyla Gebze Belediyesi'nin Kocaeli Üniversitesi ile yaptığı protokol ve Bosna Hersek Cumhuriyeti'nde belediyece yaptırılacak Türkze eğitim sınıflarına ilişkin karar da oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste gündem maddeleri seri şekilde tamamlanırken toplantının büyük kısmını gündem dışı konuşma ve önergeler oluşturdu. 


MÜZİK YAPAN GENÇLERE ZABITA ENGELİ

Gebze Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Neşe Celep kısa bir süre önce Gebze Kent Meydanı'nda müzik yapan gençlere zabıta ekipleri tarafından müdahale edildiğini belirtip müzik ve sanatla ilgilenen gençlerin kime ne zararı olduğunu sordu. Meclise başkanlık eden Engin Güzel kendisine ulaşan bilgiden sonra verdiği yanıtta esnafın zabıta ve polise gürültü şikayetinde bulunmasından ve etkinliğe dair izin olmamasından ötürü doğal bir müdahalede bulunulduğunu kaydetti. Neşe Celep ile birlikte CHP'li meclis üyeleri buna karşın müdahalenin yanlış olduğunu kaydedip kültür ve sanatla uğraşan gençlerin önünün açılması gerektiğini savundu. 


MEYDANDAKİ VECİZENİN HARFİ

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk büstünde yer alan Atatürk'e ait vecizenin bir harfinin düştükten sonra belediye tarafından yenilendiğini ancak orjinal bir değişim yapılmadığını aktaran Celep, bu harfin orjinali ile değiştirilmesi gerektiğini söyledi. 


ENGELLİ YOLLARI İŞGAL ALTINDA

Kaldırımlarda görme engelliler için tahsis edilen sarı plastikli yolların işgal edildiğini, özellikle Medical Park Hastanesi önünde ve zabıta noktasına çok yakın olmasına karşın işgalde bulunulduğunu kaydeden Neşe Celep bu konuda da önlem alınması gerektiğini söyledi. Celep ayrıca çarşı içinde birçok engelli yolunun da söküldüğünü kaydetti. Bunun üzerine Meclise başkanlık eden Engin Güzel söz konusu plastik yolların yağışlı havalarda aşırı kayganlaşmasından ötürü değiştirildiğini kaydetti. 


Gebze Belediyesi haziran ayı meclis toplantısında ilçenin trafik sorunu da gündeme geldi. CHP'li meclis üyesi Serkan Davutoğlu çok sayıda düğün salonunun yer aldığı Şehit Numan Dede Caddesi (Cuma pazarı) üzerinde cumartesi ve pazar günleri çift sıralı parklardan ötürü aşırı bir yoğunlak yaşandığını belirtip burada zabıta marifetiyle önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. 


KATLI OTOPARKA ÇEVRİLMELİ

Gebze Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Eşref Emin Güzey de Gebze'nin birinci sorununun trafik olduğuna işaret edip ilçe merkezinde şahıslar tarafından arsalar üzerinde işletilen otoparklara dair tespitlerini bir sonraki meclis toplantısına getireceklerini belirtip buraların katlı otoparka çevrilmesi gerektiğini kaydetti. 

Güzey bir diğer konu olarak bodrum katlarında yer alan düğün salonlarını gündeme getirerek bu konumda yer alan salonlarda olası bir yangın çıkması halinde felaketlere yol açabileceğini belirtti. Gündem maddeleri ve gündem dışı konuşmaların ardından Gebze Belediye Meclisi'nin temmuz ayı toplantısının 1 Temmuz Cuma günü saat 16.00'da toplanması kararlaştırıldı. 


Demokrat Gebze 


Geri Dön