01 / 05 / 2024

Gedikbulak İlköğretim Okulu'nu İzmirli işadamları yaptıracak!

Gedikbulak İlköğretim Okulu'nu İzmirli işadamları yaptıracak!

Van'daki depremin yaralarının sarılması için Türkiye seferber olurken, yurtdışından gelen yardımlar da bölgeye ulaşmaya başladı. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, yıkılan Gedikbulak İlköğretim Okulu'nu inşa edeceklerini açıkladı



Van'daki depremin yaralarının sarılması için Türkiye seferber olurken, yurtdışından gelen yardımlar da bölgeye ulaşmaya başladı.  İzmir  Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Van'da meydana gelen depremde tamamen yıkılan 11 derslikli Gedikbulak İlköğretim Okulu'nu 24 derslikli olarak yeniden inşa edeceklerini açıkladı. İzmir, okul için 1 milyon liralık kaynak ayıracak.

Koç Topluluğu Van, Erciş ve köylerinde 800 ailenin barınabileceği, kış koşullarına uygun ve 10'ar kişi kapasiteli çadırlar sağlayacak. Grup şirketlerindeki 92 kişilik arama kurtarma ekibi de enkazlarda insanlara ulaşmaya çalışıyor. Tat Konserve 74,5 tonluk gıda yardım malzemesini bölgeye gönderdi.

Sabancı Topluluğu, depremzedelere 2 milyon liralık yardım yaptı. Sabancı Holding, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na 1 milyon lira nakit ve bölgeye 1 milyon lira ayni olmak üzere 2 milyon lira yardım yaptı.

Bimeks Van'a bir TIR içme suyu, battaniye, kuru gıda, katalitik ısıtıcı, çocuk maması, hijyenik ürünler, kışlık giysi, fener ve pil gönderdi.

Shell&Turcas deprem bölgesinde çalışan iş makineleri ve jeneratörlere ücretsiz motorin sağlıyor.

Allianz Türkiye Van'daki bir okulun hasar onarımı, gerekirse yeniden yapımını üstlenecek.

İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği cumartesi gününden itibaren Güveçli, Tabanlı, Ataköy, Yumutepe, Dibekli, Dağönü, Gülsünler, Doğanlı, Atmaca, Alaköy ve civar köylere her öğünde 7 bin kişilik olmak üzere günde 21 bin kişilik yemek verecek.

İttifak Holding'in gıda markası Selva ve perakende markası Adese'nin hazırladığı koliler yardım kuruluşları aracılığıyla depremzedelere ulaştırıldı.

Kayı Group, markaları Sky Airlines, Adam&Eve Hotels ve Kayı Tur adına 200 bin lira bağışta bulundu.

Yüreğir Sebze Hali Yardımlaşma Derneği, Vanlı depremzedelere 20 ton sebze ve meyve gönderdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bin 240 ton gıda maddesi gönderecek.

Zaman


Geri Dön