23 / 12 / 2024

Geleceğin evleri şeklini alıyor!

Geleceğin evleri şeklini alıyor!

Akıllı ev denildiğinde, çoğumuzun aklına bilim kurgu filmlerinden kalma sahneler geliyor.



Akıllı ev denildiğinde, çoğumuzun aklına bilim kurgu filmlerinden kalma sahneler geliyor. Bunların en güzel örneklerinden biri de Robert Zemeckis'in Back to the Future - Geleceğe Dönüş serilerinde yer alan sahnelerdir. 1989 yılında çekilen ve 901ı yıllara damgasını vuran efsanenin ikinci bölümünde yıl 2015 olarak ; geçmekte ve geleceğin dünyasına ilişkin birçok teknolojik dönüşüme yönelik önemli sinyaller verilmektedir. 


Günümüzde yaşanan dijital dönüşüm ve bunun teknolojiye olan etkisi gün geçtikçe artmaktadır. Bu dönüşümün aslında en güzel etkisini akıllı binalarda yani ofisler ve evlerde görüyoruz. Yapılar bir taraftan akıllanırken diğer taraftan da yerkürenin ihtiyaç duyduğu çevreci özellikleri kendinde daha çok barındırmaya başladı. 


Bir ev veya binada akıllı teknolojilerin kullanılmasının belli başlı nedenleri şunlardır: Uzaktan Erişim Internet üzerinden gerek bilgisayar gerekse cep telefonlarından mekâna ulaşarak elektrikli ve elektronik cihazların, armatür veya aletlerin kontrol edilmesidir. Biraz daha somutlaştıracak olursak; Sıcak bir yaz günü, evinize gitmeden 15-20 dk. öncesinden cep telefonu veya tablet üzerinden iklimlendirme için istediğiniz set değerini girerek, hatta fan hızını da istediğiniz seviyede açarak kontrol edebilirsiniz. Artık serin bir mekan sizi bekliyor. 


Senaryo Evinizden ayrılırken tek bir tuşa basıyorsunuz ve aydınlatmalar, perdeler, iklimlendirme sistemleri, multimedya sistemleri kapanarak, alarm sistemi kuruluyor, Size kalan tek şey kapınızı kapatmak oluyor. 

Bu ve buna benzer senaryolarla (uyku, tatil, misafir, film) tek tuşla hayatınıza konfor ve evinize hareket katıyorsunuz. 


Otomatik Çalışma (Detektörler) Yaşam alanlarının çeşitli yerlerine konumlandırılmış detektörler aracılığıyla mekânda olmadığınızda sistemin bunu fark ederek, gereksiz aydınlatmaları ve iklimlendirme sistemini kapatması veya bir mekâna girdiğinizde otomatik olarak, seçmiş olduğunuz bir senaryonun devreye girmesidir. Böylece mekân içerisinde, siz hiç bir şey yapmadan tasarruf ve konfor bir arada sunulabilmektedir. 


Zamanlama Siz tatildeyken bahçenizin haftanın belli gün ve saatlerinde sulama sistemlerinin devreye girmesinden, güvenlik için belli saatlerde evin kendi başına aydınlatma ve perdelerinin çalışmasına kadar aklınıza gelebilecek her türlü varyasyonun sağlanmasıdır. 


Değer Katma Yukarıda saydığımız konfor gereksinimlerinin yanında, yaşam alanlarına değer katmak için de birçok ev sahibi, firma sahibi ve müteahhit tarafından da projelerine akıllı ev ve bina otomasyon sistemleri uygulamaları yapılmaktadır. 


Makel Smarthome olarak, bir çok ülke ve ilimizde çok farklı projelerde, çok çeşitli amaçlarla KNX Akıllı Bina Otomasyon Sistemi ürünlerimizi görmekteyiz. Birçok uygulama firması gerek yerli üretim olması gerekse sunduğumuz çözümler nedeniyle tercih sebebi olarak markamızı görmesi, kısa sürede bu sektörde ciddi çalışmalar yapmamızı sağlamıştır. 

Konforlu, enerji tasarruflu ve değerli yaşam alanlarınıza daha fazlasını katmak için üretiyoruz. 



Sektörüm


Geri Dön