28 / 04 / 2024

Geleceğin konutları 4 akımla şekillenecek!

Geleceğin konutları 4 akımla şekillenecek!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Çelik, geleceğin konut trendlerine 4 akımın şekil vereceğini söyledi. Çelik, "Sürdürülebilirlik, duyarlı mimari, birlikte yaşam ve yapay zeka sektöre yön verecek" ifadesini kullandı...



Google, Apple gibi şirketler konaklama sektörüne önemli yatırımlar yapmaya başladı. Gayrimenkul sektörünün temsilcileri dünyada gelişen trendlere ayak uydurabilen şirketlerin ayakta kalacağına dikkat çekti. Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik geleceğin konutlarına sürdürülebilirlik, duyarlı mimari, birlikte yaşam ve yapay zekanın yön vereceğini belirtti. 

Çelik, şu ifadeleri kullandı; "2050'de 9,8 milyarlık dünya nüfusunun üçte ikisi kentlerde yaşayacak. 11 yıl sonra İstanbul 43 dünya mega kentinden biri olarak 17 milyon nüfusa ulaşacak. Konut, ulaşım, enerji ve diğer altyapı sorunlarına bağlı olarak artan kentsel nüfuslarla birlikte; istihdam, eğitim ve sağlık gibi temel hizmetlerin karşılanmasında zorluklar doğacak. Amazon, Alphabet ve Facebook gibi teknoloji devlerinin de sektöre girmesiyle muazzam değişimler yaşanabilir"

Doğa ve insan odaklı proje şart

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Çelik, konut sektörünün Türkiye'de de büyümeye ve ekonominin kaldıracı olmaya devam edeceğini söyledi. Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu noktada ülkemizin ihtiyaçlarını doğru okumak gerekiyor. Önemli olan konut arzına karşı konut üretmek değil; şehirlerimizi doğru bir şekilde planlamak. Çağdaş ve kalıcı olabilmenin yolu doğa ve insan odaklı üretimden geçiyor"


Geri Dön