03 / 05 / 2024

Geleceğin Ofisi araştırması 19 Mart'ta açıklanacak!

Geleceğin Ofisi araştırması 19 Mart'ta açıklanacak!

Anadolu Grubu iştiraki olan Anadolu Gayrimenkul, İTÜ Çevre ve Şehircilik UYG-AR Merkezi ile ortak bir çalışmaya imza atıyor. Değişen Ofis Alanı Kullanım Talepleri ve Yeni Pazar Dinamikleri Araştırması 19 Mart'ta açıklanacak..



Anadolu Grubu iştiraki olan Anadolu Gayrimenkul, İTÜ Çevre ve Şehircilik UYG-AR Merkezi ile ortak bir çalışmaya imza atıyor. “Değişen Ofis Alanı Kullanım Talepleri ve Yeni Pazar Dinamikleri Araştırma Projesi”  başlıklı çalışma, ofis sektörünün mevcut durumu ile ofis yatırımındaki tercihleri ve gelecek trendlerini inceliyor. 


Anadolu Gayrimenkul, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre ve Şehircilik UYG-AR Merkezi ile işbirliği içinde “Değişen Ofis Alanı Kullanımı Talepleri ve Yeni Pazar Dinamikleri Araştırma Projesi” başlıklı bir araştırmayı hayata geçirdi. 


Araştırmada, zamanda bir yolculuk ile ofis mekânlarının tarihsel gelişiminin yanı sıra sektörün mevcut durumu derinlemesine inceleniyor. Sektörün mevcut durumu rakamlarla analiz edilirken, ofislerin tercih edilmesinde önem taşıyan kriterler birçok değişken üzerinden ele alınıyor. Araştırma, İstanbul’un çok yönlü gelişiminin, ofis sektörüne etkilerinin yanı sıra ofislerin gelecekteki değişim ve gelişimine ışık tutacak önemli veriler sunuyor. 


Araştırma sonuçları, 19 Mart 2015 tarihinde İTÜ Taşkışla Binası’nda düzenlenecek olan “Ofisin Geleceği; Geleceğin Ofisi” başlıklı toplantıda, farklı sektörlerden uzmanların değerlendirmeleri ile kamuoyuna açıklanacak. 


Profesyonellerin gözünden ‘Geleceğin Ofisleri’

Raporun sunduğu tespitler, moderatörlüğünü Dr. Kerem Yavuz Arslanlı’nın yapacağı ve Anadolu Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, Çelen Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Çelen, Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı ve Urbanista Kurucu Ortağı Markus Lehto’nun da katılacağı bir panel ile tartışmaya açılacak. Sektörün profesyonellerini bir araya getiren panelde; ofislerin geleceği farklı yönleriyle mercek altına alınacak.  


Çocukların gözünden ‘Gelecek’

Etkinlik kapsamında, çocukların gelecekte çalışmak istedikleri mekânlar ve mesleklerle ilgili çizdikleri resimler de sergilenecek. 


Sıfır Karbon Ayakizi 

“Ofisin Geleceği; Geleceğin Ofisi” toplantısının dikkat çekecek bir diğer ayağı da etkinliğin karbon ayakizini azaltacak şekilde gözden geçirilip, ona göre planlanıyor olması. Kurulduğu ilk günden itibaren, kentlere ve çevreye karşı saygılı bir yaklaşımı benimseyen Anadolu Gayrimenkul, bu kapsamda daha önce yaptığı etkinliklerde de olduğu gibi toplantının karbon ayakizini Altensis sponsorluğunda sıfırlayacak.



Geri Dön