27 / 05 / 2024

Geliri olmayan TOKİ'ye başvurabilir mi?

Geliri olmayan TOKİ'ye başvurabilir mi?

TOKİ sosyal konut ve kura çekim sonuçları başvuru yapan yıllardır ev alma hayali kuran kişilerin gündeminde yer alıyor. TOKİ başvurularına dair araştırılan bazı önemli huşular bulunuyor.



GELİRİ OLMAYAN TOKİ’YE BAŞVURABİLİR Mİ?

TOKİ başvurularına dair bazı detaylar merak edilip araştırılıyor. Onlardan biri de “Geliri olmayan TOKİ’ye başvurabilir mi? konusu gelmektedir. 18-30 yaş arasında ailesi ile yaşayan gençlerin tamamı TOKİ konutlarına başvuruda bulunabilir. Bu başvuru için ailenin geliri başvuru yapan gencin geliri sayılmayacaktır.

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TOKİ’nin hayata geçireceği projelerinin sonuçları, kura başvuru işlemlerinin tamamlanmasından hemen sonra Kasım ayında kura çekimi ile netlik kazanacak.

Sosyal konut projesine başvuru yapan milyonlarca kişiyi ilgilendiren ve büyük ilgi gören Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en kapsamlı sosyal konut projesinin temel atma süreci başlıyor. Vatandaşların yoğun ilgisini gören ve 5 milyonu aşan başvurulardan hemen sonra başvuru süreci sonlandığı zaman 25 Ekim 2022'de 17 ilde 5 bin konutun temeli atılacak.

2022 TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 20 ilde 204 iş yerini 1 Eylül ayında açık artırma usulü ile satışa çıkardı. İş yeri satın alacak kişiler, iş yerlerine yüzde 25, yüzde 50 peşinat ve 120 ay vadeyle sahip olurken Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı sosyal konut projesinde peşinat fiyatları da henüz netlik kazanmadı.

TOKİ BAŞVURUSUNDA DAİRE SEÇİLİYOR MU? TOKİ KONUT BELİRLEME KURASI NEDİR?

TOKİ sosyal konut başvurular, konut tipi bilindiği üzere 2+1 ve 3+1 konutlar yapılacak ve herhangi bir ayrım olmaksızın, proje kapsamında başvuru yapılacaktır. Daha detaylı bilgi verirsek de hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "Konut Belirleme Kurası" ile netliğe kavuşacaktır.

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ İADE EDİLECEK Mİ?

TOKİ sosyal konut başvuru ücreti olarak 500 TL alınmaktadır. TOKİ başvuru ücreti, IBAN aracılığıyla ödenebilecek. Diğer taraftan ödemeler, ATM’ler aracılığıyla da yapılmaktadır.

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Ziraat Bankası promosyon 2022 ne zaman?

Yaşlılar kaç yaşından sonra mal satamaz?


Geri Dön