27 / 04 / 2024

Dükkanı eve çevirenler imar barışına başvurabilir mi?

Dükkanı eve çevirenler imar barışına başvurabilir mi?

İmar barışı kapsamında imara aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, dükkanı eve çevirenler imar barışına başvurabilir mi?



İmar barışı başvuruları 8 Haziran'da başladı. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabiliyor.

Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılara, talep halinde ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su, elektrik ve doğalgaz bağlanabiliyor.

Alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal ediliyor.

İmar barışı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılıyor. Yapı kayıt belgesi bedeli ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenebiliyor.

Ruhsatsız yapılar için imar barışına başvurabildiği gibi iskansız ancak aykırılıkların yapıldığı yapılar için de imar barışına başvurulabiliyor. Peki, dükkanı eve çevirenler imar barışına başvurabilir mi?

Dükkanı eve çevirenler imar barışına başvurabilir mi?

İskan alındıktan sonra konutun ticari kullanıma yada ticari kullanımın konuta dönüştürülmesi halinde imar barışına başvurularak yapı kayıt belgesi alınabiliyor.

İmar barışında tapu verilecek mi?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön