02 / 05 / 2024

Gençler dikkat! PTT 15 bin personel alımı şartlarını açıkladı! İşte KPSS ve KPSS'siz işe alımlar için gerekli koşullar

Gençler dikkat! PTT 15 bin personel alımı şartlarını açıkladı! İşte KPSS ve KPSS'siz işe alımlar için gerekli koşullar

İş arayan vatandaşların gözü kulağı PTT'den gelecek haberde. PTT 10.000 personel alımı duyurusu yaparak tablosunu paylaştı. Peki PTT personel alımı başvuru şartları ne oldu, kimler başvuru yapabilecek? İşte detaylar...



Yüksek kontenjanda personel alımı yapılması planlanan PTT'ye toplam 15 bin personel alımı yapılacak. PTT personel alımında gerekli olan KPSS tablosu ve başvuru şartlarını paylaştı.

Söz konusu personel alımında, uzman yardımcısı, iç mimar, mimar, avukat, şehir plancısı, mühendis, gişe ve büro görevlisi, tekniker ve postacı alımı unvanlarına kamu personeli alımı yapılacaktır.

PTT bünyesinde çalışacak Temizlik personeli, şoför, güvenlik görevlisi ve diğer işçi kadroları içerisinde çalışacaklar için başvuruda herhangi bir Kamu Personeli Seçme Sınavından puan şartı aranmadığı belirtildi.

 Gençler dikkat! PTT 15 bin personel alımı şartlarını açıkladı! İşte KPSS ve KPSS siz işe alımlar için gerekli koşullar

Bu Alımlar PTT'nin iştiraki olan şirketler tarafından gerçekleştiriliyor. PTTPAL, PTTAVM, Anadolu AŞ ile diğer kurumlar tarafından henüz bir ilan yayınlanmadı.

PTT bünyesindeki unvanlara atamaların Haziran ayında alım kılavuzunun yayınlanması beklenmektedir. Peki pozisyonlara göre yapılacak sınav şekilleri ve sınav sonucunda alınması gereken puanlar neler? Başvuru şartları ne oldu? İşte ayrıntılar...

 


Geri Dön