14 / 05 / 2024

Gençlerin hali perişan! Aylık bin 500 liralık harçlıkla geçinmeye çalışıyorlar! Gelecek hayalleri ise yurt dışında!

Gençlerin hali perişan! Aylık bin 500 liralık harçlıkla geçinmeye çalışıyorlar! Gelecek hayalleri ise yurt dışında!

Türkiye’deki ekonomik şartlar gençleri zorluyor. Halen üniversitede okuyan veya yeni mezun gençlerin ekonomik durumları çok parlak değil. Harçlıkları veya aylık gelirleri sağlıklı ve dengeli beslenmeye yetmiyor. Gençlerin büyük bir kısmı ise yurt dışına gitmeyi hayal ediyor.



YENİ MEZUN ASGARİ ÜCRET İLE İŞE BAŞLIYOR

Halen üniversitede eğitim görenlerin yanı sıra mezun olanların da gelir durumu parlak değil. Yeni mezunların yüzde 24’ü asgari ücretten az veya asgari ücret seviyesinde bir maaş ile ancak iş bulabiliyor. Ülkemizdeki gençlerin geleceğe ilişkin beklentilerini de ortaya koyan araştırmaya göre, gençlerin beşte biri mutsuz, dörtte biri ise geleceğe ilişkin olumsuz beklentilere sahip. Gençlerin dörtte üçü ise oldukça stresli.

Halen iş bulup da çalışan gençlerin yüzde 83’lük bölümü geçmiş yıllara kıyasla iş bulmanın giderek zorlaştığını düşünüyor. İş bulma koşullarının zorlaşması nedeniyle dikkati çeken bir başka gelişme ise gençlerin büyük bir bölümü geçici de olsa düşük ücretle çalışmaya razı oluyor ve sesini çıkarmıyor.

HEDEFLERİ YURT DIŞINA GİTMEK

Türkiye’de ekonomik koşulların ve iş bulma şartlarının sıkıntılı olmasından dolayı gençlerin aklı yurt dışına gitmekte. Araştırmaya katılan gençlerin üçte birinden fazlası ülke fark etmeksizin yurt dışına gitmek istediğini belirtiyor. Kesinlikle gitmeyeceğini ifade eden gençlerin oranı ise sadece yüzde 7 ile sınırlı kalıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön