28 / 04 / 2024

Bekir Bozdağ, Maryland'te cami arazisinde incelemelerde bulundu!

Bekir Bozdağ, Maryland'te cami arazisinde incelemelerde bulundu!

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Maryland eyaletindeki Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait cami ve toplum merkezi arazisinde incelemelerde bulundu



Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Maryland eyaletindeki Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait cami ve toplum merkezi projesinin, tamamlandığında, hem Türkiye'den esintiler taşıyacağını hem de bölgedeki Türk vatandaşlarının ibadet ve kültürel açıdan önemli ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi. 

Bozdağ, Washington temasları kapsamında Maryland eyaletindeki Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait cami ve toplum merkezi arazisinde incelemelerde bulundu. 

Buradaki mescitte Cuma namazının ardından öğle yemeği eşlinde yapılan toplantıya katılan Bozdağ, projenin ayrıntıları hakkında bilgi aldı. Bozdağ, Türk-Amerikan Toplum Merkezi tarafından hazırlanan projeye dair bir filmi de izledi. 


Türk Amerikan Toplum Merkezi yetkilileri Bozdağ'a, Eylül ayında projenin temelini atmayı planladıklarını ve tüm inşaatın 2014'ün sonuna kadar tamamlanmasını beklediklerini aktardılar. 

Bozdağ da projenin zamanında başlaması ve tamamlanmasının kendileri için önemli olduğunu belirterek, ''Sayın Başbakanımız bu projeye büyük önem veriyor. Türkiye'ye döndüğümde projenin 24 ay içinde bitirilmesine dair burada verilen sözü kendisine ileteceğim. Bu projeye çok önem veriyoruz'' dedi. 

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Bozdağ, burada yapılacak cami ve toplum merkezinin Washington ve civarındaki Türk ve diğer Müslümanlara hizmet verecek önemli bir kültür merkezi olacağını belirterek, şunları kaydetti: 

''Eylül ayı gibi temeli atılacak 2 yıl içinde, 2014'ün eylülünde de aksamalar mahfuz kalmak kaydıyla burada güzel bir eseri hizmete açmış olacağız. Burada hem Türkiye'den esintiler olacak hem de büyük bir ihtiyacı karşılamış olacak. Çünkü burada epey vatandaşımız var, onların ibadetlerini yapabilecekleri yerlere ihtiyaçları var. Burası hem ibadet hem de kültürel olarak önemli ihtiyacı karşılayacak. Çalışmalar iyi bir yolda.'' 


A.A.



Geri Dön