29 / 04 / 2024

DASK’ın Günde 40 Kuruş Kumbarası Facebook ve Taksim Meydanı’nda!

 DASK’ın Günde 40 Kuruş Kumbarası Facebook ve Taksim Meydanı’nda!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) Günde 40 Kuruş Kumbarası adlı yeni uygulaması, kurumun www.facebook.com/dask adresindeki Facebook sayfasında yayına girdi



Uygulamada kullanılan kumbaranın dev maketi Sigortacılık Haftası’nı da kapsayan 25 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında Taksim Meydanı’nda olacak. Günde 40 Kuruş Kumbarası’yla “Zorunlu deprem sigortasıyla günde sadece 40 kuruşa evinizi ve anılarınızı depreme karşı güvenceye alabilirsiniz” mesajı verilecek. DASK, Facebook’taki uygulama ve Taksim’deki etkinlik kapsamında 500 bin kişiye ulaşarak 500 bin adet sanal 40 kuruş toplamayı hedefliyor. 


Zorunlu deprem sigortası, deprem çantası ve kumbara hediye


DASK’ın sayfasını ziyaret edenler uygulamayı indirdiklerinde bugüne kadar Facebook’ta arkadaşlarıyla paylaştıkları fotoğraflardan oluşan bir eve sahip olacaklar. Evlerini ve anılarını güvenceye almak için tek yapmaları gerekense her gün Günde 40 Kuruş Kumbarası’na sanal 40 kuruşlar atmak olacak. Hem kişisel bilgisayarlardan hem de Taksim Meydanı’nda kurulacak ev şeklindeki dev kumbara üzerinde bulunan dokunmatik ekranlardan sanal 40 kuruşlar atılabilecek. 


Uygulamayı kullananlar, kumbaraya attıkları her 40 kuruşla hediye kazanma şanslarını da artıracak. DASK, uygulama sonunda 10 kişiye zorunlu deprem sigortası poliçesi, 100 kişiye deprem çantası, 1000 kişiye Günde 40 Kuruş Kumbarası hediye edecek.   



DASK ve zorunlu deprem sigortası nedir?


Zorunlu deprem sigortası uygulaması, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara depreminin ardından hayata geçirildi. Zorunlu deprem sigortası, depremlerin meskenlerde yarattığı maddi zararları teminat altına alıyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ise 2000 yılında zorunlu deprem sigortası teminatı vermek üzere kuruldu. Kamu ve özel sektör işbirliği ile oluşturulan DASK, kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur.


Zorunlu deprem sigortası, Türkiye’deki 30 sigorta şirketine bağlı yaklaşık 16.000 yetkili acente ve sigorta acentesi banka şubeleri tarafından yapılıyor. Sigorta şirketleri zorunlu deprem sigortası yaparken aracılık görevini üstleniyor. Konutlar DASK tarafından teminat altına alınıp herhangi bir hasar durumunda tazminat DASK tarafından karşılanıyor. 



Geri Dön