29 / 04 / 2024

Konut projelerinde son moda, inşaat ve sanat işbirliği oldu!

Konut projelerinde son moda, inşaat ve sanat işbirliği oldu!

Gayrimenkul projeleri son dönemde sanat temalı konseptleri ve sanata verdikleri destekle dikkat çekiyor. Aralarında inşaatta klasik müzik konseri düzenleyen de var, projeyi mağaza vitrine çizdirenler de var



Konut projeleri son dönemde sanata olan destekleriyle dikkat çekiyor. Bazıları proje içinde sanat konseptli imkânlar yaratırken bazıları da sanat projelerine sponsorluklarıyla destek oluyor ve sanatın daha geniş kitlelere yayılmasını sağlıyor. Sanata destek veren projeler arasında inşaat sahasında klasik müzik konseri veren de var, resim sergisine sponsor olan da... Daha önce sanattan uzak bir sektör olarak bilinen gayrimenkul sektöründe atılan bu adımlar halkı sanatla bundan sonra daha çok buluşturacak gibi gözüküyor.


İstanbul Lounge'dan resim sergisi


Gayrimenkul projelerinin yanı sıra sanata verdiği destekle de adından bahsettiren Eroğlu Gayrimenkul, şirketin Küçükçekmece-Halkalı'da imza attığı İstanbul Lounge projesinde Osman Akça Yağlı Boya Resim Sergisi'ne sponsor olmuştu. Şirket yetkilileri sanata olan desteğin devam edeceğini söylüyor. Farklı mimarisi, sosyal imkânları ve Küçükçekmece Gölü'ne yakınlığı ile dikkat çeken Istanbul Lounge, yatay mimarisiyle farklı bir yaşam tarzı sunuyor. Projede 59 - 227 metrekare arasında değişen 1+1'den 4+1'e kadar daire seçeneklerinin yer aldığı projede teslimler ekimde başlayacak.


Kuleleri vitrine çizdi 


Bay İnşaat'ın Maslak'ta devam eden 42 Maslak projesi de sanat konseptiyle dikkat çekiyor. Projede son olarak dünyaca ünlü ressam ve minyatür sanatçısı Günseli Kato'nun fırçası ile Harvey Nichols İstanbul Mağazası'nın vitrinini hazırladı. 42 Maslak'ın sponsorluğunu yaptığı projede Kato, mağazanın vitrininde kurulan şantiye dekorunda beton zemin üzerine 42 Maslak Kuleleri'ni çizerek bir ilki gerçekleştirdi. Harvey Nichols mağazasının vitrini bir ay boyunca sergilenecek. Şirket daha önce de şantiyede renkli iş makineleri ve işçi tulumlarıyla bir fotoğraf çekimi gerçekleştirmişti.


Eski Likör Fabrikası'nı sanat merkezi yapacak


Mecidiyeköy'deki eski Likör Fabrikası'nı konut projesine dönüştürecek olan İsviçreli Viatrans - Meydanbey ortaklığı projenin içindeki fabrika binasını ise sanat ve moda merkezine dönüştürecek. Kullanılmayacak durumda olan tarihi yapıyı roenove edecek olan şirket 200 milyon dolarlık yatırım içinde sanat merkezine de yer verecek.Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Özkan, fabrika binasını konseoti sürekli değişen bir sanat merkezi olarak konumlandıracaklarını söyledi. Eylülde başlayacak projede 400 konut, otel ve ofis de yer alacak.


İnşaatta klasik müzik konseri 


Nef markasıyla projeler geliştiren Timur Gayrimenkul, Levent Offices 03 projesinde klasik müzik konseri düzenleyerek inşaat işçilerinden bölgedeki çalıanlara kadar herkesi sanatla buluşturmuştu. Şirketin sahibi Erden Timur, "Mülkiyet hakkı kadar kentli hakkına da önem veriyoruz. Bugüne kadar burada inşaat sesiyle çevrede çalışanları rahatsız ettik. Bir gün de güzel bir müzik yükselsin istedik. Bu nedenle dünyada ilk defa bir inşaat alanında klasik müzik konseri gerçekleştirdik" diyerek konseri yapma nedenlerini açıklamıştı. Şirket inşaat bitene kadar belli aralıklarla konserlere devam edecek. Konut projelerinde müzik odası, sanat odası gibi kullanılmayan alanları evlerin içlerinden çıkararak ev sahiplerine kiralayan 'katlanabilir ev (foldhome)' sistemini geliştiren şirket bu konsepti dünyaya da yaymayı hedefliyor.


Sabah



Geri Dön