29 / 04 / 2024

Genpower Jeneratör İSO 500'de ilk 100'e girdi!

Genpower Jeneratör İSO 500'de ilk 100'e girdi!

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) dün açıkladığı en büyük 500 sanayi şirketi listesinde en dikkat çekici artış Genpower Jeneratör’de yaşandı. Şirket 242 sıra birden yükselerek ilk 100 arasına girdi.




İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) dün açıkladığı en büyük 500 sanayi şirketi listesinde en dikkat çekici artış Genpower Jeneratör’de yaşandı. Şirket 242 sıra birden yükselerek ilk 100 arasına girdi. Şirketin sahibi Müjdat Uslu, 2012’de yaşadıkları mali sıkıntıyı önemli ölçüde aştıklarını ifade ederek, halka arz hazırlığı yaptıklarını ifade etti.


Genpower Jeneratör San. ve Tic. A.Ş., İSO’nun geçtiğimiz yıl açıkladığı listede 242 milyon lira ciro ile 337. sıradaydı. Dün açıklanan listede ise 818 milyon TL’lik ciro ile 95. sırada yer aldı.


‘TÜRBÜLANSA GİRDİK’ 

Genpower Jeneratör Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Uslu, 50 bin metrekare alan üzerine kurulu Ankara’daki fabrikalarının dünyanın en büyüğü olduğunu ifade ederek hali hazırda yüzde 20-25 kapasite ile çalıştıklarını söyledi. Uslu, 2012 yılında mali bir sıkıntı yaşadıklarını, bunun sebebinin ise kredi sağlayan bankanın verdiği krediyi geri çağırması nedeni ile olduğunu söyledi.  Yaşadıkları süreç için ‘ciddi bir türbülans yaşadık’ ifadesi kullanan Uslu, geçtiğimiz yıl yaptıkları borç yapılandırması sonrası önemli ölçüde rahatladıklarını kaydetti.


Uslu, hali hazırda Ankara’daki fabrikada 200 kadar kişinin çalıştığını,  İzmir  ve Manisa’da da fabrikalarının olduğunu kaydeden Uslu toplam çalışan sayısının 400 kadar olduğunu kaydetti. Uslu, İSO 500 listesinde ilk 100 arasına girmeyi beklediklerini ifade ederek,  kurumlar vergisi listesinde ise Türkiye genelinde ise 129. sırada olduklarını kaydetti.

‘BU YIL BİRAZ DAHA İYİ’

Uslu, gelecek yıl açıklanan listede biraz daha üst sıraya çıkmayı umduklarını ifade ederek “2013’ün ilk üç ayında ciromuz 77 milyon TL iken bu yılın aynı döneminde 108 milyon TL oldu. Ürünlerimizin yüzde 60’ını ihraç ediyoruz. Yüzde 40 kısım ise bayilerimiz ve kendimiz dağıtıyoruz” dedi.


Uslu, Genpower Jeneratör için bu yılın sonuna kadar, halka arz sürecini tamamlamak istediklerini kaydetti. Uslu, halka arz oranının piyasa koşullarının belirleyeceğini kaydetti.


SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Genpower Jeneratör, Hürriyet’in geçtiğimiz şubat ayında gündeme getirdiği Kırcı Jeneratör şirketinin iflas erteleme başvurusu ile gündeme gelmişti. Kırcı’dan alacaklı leasing şirketlerinin 6 bine yakın kayıp jeneratör nedeni  ile savcılığa yaptığı suç duyurusu sonrası, Müjdat Uslu’nun yanı sıra Kırcı Jenaratör’ün sahipleri hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu. Söz konusu yasak devam ederken, savcılık soruşturmasının ise devam ettiği öğrenildi 


Hürriyet


Geri Dön