29 / 04 / 2024

Gerçek metrekare nedir?

Gerçek metrekare nedir?

İnanlar İnşaat gerçek metrekarenin nasıl belirlendiği ile ilgili bir dosya hazırladı. Net ve Brüt metrekarelerin ne olduğunu ve gayrimenkullerin hangi metrekare değerleri üzerinden satılabileceğini bu haberden öğrenebilirsiniz...



İnanlar İnşaat gerçek metrekarenin nasıl belirlendiği ile ilgili bir dosya hazırladı. Net ve Brüt metrekarelerin ne olduğunu, gayrimenkullerin hangi metrekare değerleri üzerinden satılabileceğini ve satın alınan dairenin gerçek büyüklükleri ile ilgili tüm soruları bu soyada bulabilirsiniz. 


Proje brütü nedir?


Peyzaj alanları, açık kapalı otoparklar, açık ve kapalı sosyal tesisler, teknik hacimler gibi proje sınırları içinde yer alan tüm harici ortak alanların dairelerin metrekareleriyle orantılı olarak, daire kat brütü metrekaresine eklenmiş halidir.


Kat brütü nedir?


Konut katlarında bulunan asansörler, merpenler, giriş, lobi, resepsiyonlar, kat bahçeleri, var ise dairelere ait depoların toplamının, dairelerin metrekareleri ile orantılı olarak, daire dış net metrekaresine eklenmiş halidir.


Daire dış neti nedir?


Daireyi çevreleyen duvarlar dış cephe kaplaması da dahil edilerek çepeçevre alınan alanın ölçüsüdür. Daire iç duvarları ve daireye ait şaftlar bu ölçüye dahil edilir.


Daire netin neti nedir?


Ayağın bastığı, gözün gördüğü, yaşanan gerçek oda alanlarının içten içe ölçümlerinin toplamıdır. Bir başka deyişle zemin kaplama ölçüsüdür.


Bu durumda hangi metrekareden satın alma yaptığınızı mutlaka sorun ve öğrenin. Seçeneklerinizi karşılaştırırken, büyüklüklerini daire netin neti üzerinden kıyaslayın.


İnanlar İnşaat


Geri Dön