06 / 05 / 2024

metrekare farkı

metrekare farkı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın brüt - net metrekare arasında fark olursa suç sayılacağını açıklamasının ardından sektör temsilcileri de konuyla ilgili destekleyici açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Gerçek metrekare nedir?

İnanlar İnşaat gerçek metrekarenin nasıl belirlendiği ile ilgili bir dosya hazırladı. Net ve Brüt metrekarelerin ne olduğunu ve gayrimenkullerin hangi metrekare değerleri üzerinden satılabileceğini bu haberden öğrenebilirsiniz...

Prefabrik ev alacaklar hemen bakın! 100 metrekare prefabrik ev yaptırmak isteyen ne kadar öder?

Prefabrik ev alacak kişiler öncelikle fiyat aralığına bakmaktadır. Prefabrik evlerin fiyatı, bazı özelliklerinden dolayı değişmektedir. Onlardan biri de metrekare farkıdır. İşte farklı metrekare prefabrik evlerin fiyatları!

70 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 12 Nisan 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evlerin fiyatları metrekare farkı ve bu konutların hangi malzemeden üretildiği de büyük önem taşımaktadır. İşte prefabrik evler hakkında merak edilenler!

Net-brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Net-brüt metrekare farkı özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sorunlarından biri. Brüt metrekareye otopark, hatta merdiven boşluğu gibi ortak alanlar eklendiğinde bazen net metrekarenin 2 katı metrekare bilgisi verilebiliyor.

Konut alıcısının en büyük sıkıntısı net-brüt metrekare farkı!

Özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sıkıntılarından 'net-brüt' metrekare farkı, müşteriyi mağdur ettiği kadar, 'güveni' önde tutan inşaat firmalarında da sıkıntıya yol açıyor.

Konut alıcısının kafası net-brüt metrekare konusunda karışık!

Özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sıkıntılarından ‘net-brüt’ metrekare farkı, müşteriyi mağdur ettiği kadar, güvenilir inşaat firmalarında da sıkıntıya yol açıyor.

Aldığım konut gerçekte kaç metrekare?

Net-brüt metrekare farkı özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sorunlarından biri oldu. MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm:“Net-brüt metrekare hesabında alıcıya doğru bilgi vermeyenler,tüm sektörün imajını zedeliyor” dedi.

Konut metrekaresi küçük çıktığında ne yapılabilir?

Mahkeme, gayrimenkul sektöründe yaygın sorunlardan düşük metrekareyle ilgili çarpıcı bir karara imza attı. Metrekare farkıyla ilgili mahkemeden dikkat çekici karar çıktı.

Sattığı daire küçük çıkan şirkete para cezası!

Son yıllarda maket üzerinde satışı yapılan konutlarda en çok ortaya çıkan sorun metrekare farkı. Mahkeme sorunla ilgili emsal niteliğinde bir karara imza attı. İşte ayrıntılar...

Konut satışlarında net ve brüt metrekare farkına dikkat!

Daha önce bir çok kez ev alırken dikkat edilmesi gereken noktalara değinmiştik. Bunlardan birisi de net-brüt metrekare farkı. Avukat Kadir Kurtuluş konut satışlarında dikkat edilmesi gereken net-brüt metrekare kavramının hukuktaki yerini açıklıyor...

Konut satışlarında net ve brüt metrekare farkında dikkat edilmesi gereken noktalar!

Daha önce bir çok kez ev alırken dikkat edilmesi gereken noktalara değinmiştik. Bunlardan birisi de net-brüt metrekare farkı. Avukat Kadir Kurtuluş konut satışlarında dikkat edilmesi gereken net-brüt metrekare kavramının hukuktaki yerini açıklıyor...

Ankara ile İstanbul konutları arasında metrekare farkı var!

Ankara'da yapılan konutlar ile İstanbul'da yapılan konutlar arasında derin bir fark var. Yaşam koşulları her iki kent için oldukça farklı. İstanbul'da teras denilen dış mekânlar Ankara'da sıradan balkon büyüklüklerine eş.

Net brüt metrekare farkı nedir?

Yapı inşaatlarında yer alan bağımsız bölümlerin metrekare hesaplamalarında net ve brüt metrekare olmak üzere iki farklı hesaplama formülü uygulanıyor. Peki, net brüt metrekare farkı nedir?

Park Mavera'nın 40 farkı!

Park Mavera projesi 2016 yılının sonunda teslim edilecek. Metrekare birim fiyatının 2 bin 600 TL'den başladığı proje Başakşehir Yeni Merkez'de inşa ediliyor. İşte Park Mavera'nın 40 farkı...

metrekare farkı Haberi

metrekare farkı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın brüt-net metrekare arasında fark olursa suç sayılacağını açıklamasının ardından sektör temsilcileri de konuyla ilgili destekleyici açıklamalar yapmaya devam ediyor. Temeltaş Proje Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş da konuyla ilgili yorumlarda bulundu.


Temeltaş, “Mevcut düzende satışlar brüt metrekare  fiyatlarından üzerinden yapılıyor. Bunun en önemli nedeni metrekare birim fiyatlarını düşük göstererek tüketicide avantajlı rakamlardan alım yaptığı algısını yaratmak. Bazı inşaat firmaları kat brütü üzerinden satış rakamlarını hesaplarken bazı inşaat firmaları ise site brütü üzerinden metrekare satış rakamlarını hesaplıyor. Bu hesaplamalara asansör boşlukları, tesisat boşlukları, otoparklar, sosyal alanlar da dâhil ediliyor. Net ve brüt metrekare farkının ortadan kalkması maket satışlara olan güveni arttıracaktır” şeklinde konuştu.

Yapılacak olan bu düzenlemede inşaat firmalarının satış rakamlarını net fiyatlar üzerinden hesaplamasının tüketici...