Ekonomi

'Gerekirse simit yeriz bunu atlatırız' diyen Hülya Avşar'dan yeni çıkış: Fiyatlar uçuk karar sizin

Türkiye'deki aşırı artan dolar kuru ve yüksek enflasyonla mücadele etmek için 'Gerekirse simit yeriz bu dönemi atlatırız' sözleriyle tepki çeken Hülya Avşar, artan fiyatlarla ilgili yeni açıklamalar yaptı. Avşar, fiyatların aşırı arttığını söyledi.Enflasyonun bir türlü dizginlenemediği Türkiye'de asgari ücretli, emekli ve memurlara Temmuz'da enflasyon farkı yansıtılsa da gıda fiyatlarına sürekli zamlar gelmeye devam ediyor

Türkiye'de son dönemde artan fiyatlar, yüksek enflasyon ve dolar döngüsü nedeniyle her geçen gün düşen alım gücü her kesimden insanı etkilemeye devam ediyor. Enflasyonun bir türlü dizginlenemediği Türkiye'de asgari ücretli, emekli ve memurlara Temmuz'da enflasyon farkı yansıtılsa da gıda fiyatlarına sürekli zamlar gelmeye devam ediyor. Asgari ücrete zam yapılmadan önce kolisi 32 lira olan yumurta gün itibarıyla marketlerde yeniden 50 liraya çıktı. Bir kilogram kirazın mevsimin yaz olmasına rağmen 70 liraya kadar yükselmesi dikkat çekti. Domates, bir hafta önce 9 liraya kadar düşmüşken yeniden marketlerde 17 lirayı gördü.

DAHA KIŞ GELMEDEN...

Artan fiyatlar nedeniyle alım gücü iyice düşen vatandaş kışa girmeden artan aşırı artışlar nedeniyle şimdiden endişelenmeye başladı.

Enerji ve gıda fiyatlarında sonbahar ve kış aylarında daha kötü günler gelebileceğinin sinyalleri sürekli veriliyor.

Enflasyonla mücadele için "Gerekirse simit yenecek bugünler geçirilecek" çıkışı yapan Hülya Avşar, son çıkışıyla herkesi yeniden şaşırttı. 

Yazları Ayvalık'ta tatilini geçiren Hülya Avşar, Bodrum Çeşme gibi tatil mekanlarında fiyatların uçtuğunu duyduğunu söyledi.

Avşar, "Artık herkes kendi kararını verecek ona göre tatilini yapacak" açıklaması yaptı.

Avşar tam olarak artan fiyatlarla ilgili şu cümleleri kullandı:

Ben çok Bodrum'cu değilim. İstanbul'da gibi hissediyorum. Çeşme de güzel ama orası da değil. Ben evde kaldığım için fiyatları bilmiyorum. Ama duyduğum kadarıyla orada da fiyatlar uçmuş. Bilemiyorum. Artık insanlar kendi kararlarını verip tatillerini yapacaklar

Artan enflasyon nedeniyle günbegün artan fiyatlar vatandaşın durumunu iyice zora soktu. Vatandaş değişik zamanlarda karşılaştığı hükümet yetkililerine aşırı zamlardan dolayı tepki gösterdi.

Geçtiğimiz gün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon’da düzenlenen bayramlaşma programındaki konuşmasında, “Yeter ki Trabzon bizim arkamızda dimdik dursun. Bu ülkenin başaramayacağı hiçbir şey olmaz” derken bir vatandaş, “Ekmek 8 lira, unun çuvalı 500 lira oldu. Nasıl olacak bu?” sözleriyle bakana tepkisini dile getirmişti.

Ünlü gazeteci Hıncal Uluç hayatını kaybetti iddiası! Hıncal Uluç kimdir neden öldü kaç yaşındaydı?

Gündeme bomba gibi düşen iddia: Erdoğan sinyali verdi kesin artıracak

TMO'dan buğday ve arpada zamlı fiyat açıklaması! Çiftçiye yeni fiyatları duyurmuşlardı

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan merak edilen soruya şoke eden cevap: Kefil olamam

İş arayanlara devlette memur olmak için fırsat doğdu: 20 bin 649 personel alınacak işte başvuru şartları

Benzin ve mazot fiyatlarını düşürecek son dakika gelişmesi az önce açıklandı

Selçuk Geçer 'Dolar 30 lirayı geçer' diyerek tarih verdi içler acısı durumu ifşa etti

Aylık 8 bin 850 lira maaşla sınavsız iş ilanları duyuruldu! İŞKUR'a başvuranlara hemen iş başı yaptırılıyor

Ayçiçek yağı fiyatlarını tavan yaptıracak korkunç tehlike ortaya çıktı! Bakanlıktan düğmeye basıldı