29 / 04 / 2024

Gümüşhane'de Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi için karar çıktı!

Gümüşhane'de Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi için karar çıktı!

Gümüşhane'de 2003 yılından beri atıl halde bulunan ve Gençlik ve Spor Bakanlığınca 4,5 milyon liraya yapılması planlanan Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi için Belediye'den nihayet karar çıktı...



Gümüşhane'de 2003 yılından beri atıl halde bulunan ve Gençlik ve Spor Bakanlığınca 4,5 milyon liraya yapılması planlanan Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi için Belediye'den nihayet karar çıktı.
Eski Atatürk Stadyumu'na yapılacak olan Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi için istenen imar izni Belediye Meclisi'nde yaşanan ilginç tartışmaların ardından kabul edildi. Belediye Başkan Vekili Recep Gök'ün başkanlığında sonra eren Eylül ayı toplantılarında meclisin gündemine gelen imar izni için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, brifing verdi.
Aslan, Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi'nin toplam bin 297 metrekarelik alana yapılacağını kaydederek, "Atatürk Stadyumu'ndan bize 4 bin metrekarelik alan tahsis edildi. Ancak biz gençlerimizin yararlanacağı ve gençlik okulu dediğimiz kompleksi bin 297 metrekarelik alana yapacağız. Üstelik bu alan İl Genel Meclisi'nin bize tahsis ettiği alan değil, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait olan alandır.
Geri kalan kısımlar tamamen açık alan olacak." dedi.
Bu sırada Belediye Meclisi'nde gündeme getirilen ve söz konusu binanm altına otopark yapılmasının istenmesi talebini de değerlendiren Aslan, "Biz bu alan için Bakanlıktan uzman ekip istedik ve yaklaşık 9 kişilik ekiple burada incelemede bulunduk. Bu talebi uzman kişilere aktardığımızda Bakanlığın böyle bir yatırımın olmayacağını bize söylediler. 2 kattan ve Osmanlı Mimarisi'nde olacak olan binamızın boyu 43 metre, genişliği ise 37 metre olacak" dedi.
Eski Atatürk Stadyumuna Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi'nin yapılmamasını isteyen bazı Meclis Üyelerinden MHP'li Bilal Özdener, şehrin resmi bayramlarını kutlayabileceği bir alanın bulunmadığını belirterek, buranın bu şekilde kullanılmaması gerektiğini ifade etti.
AK Parti'li Candan Ülker ise söz konusu alanın betonlaşmasına karşı olduğunu vurgulayarak, "2000'li yılların başından beri buranın betonlaşmaması için mücadele veriyoruz. Şimdi böyle bir şeyin yapılması doğru olmaz. Burası bana göre park olarak düzenlenmelidir. Betonlaştırmanın bir anlamı yok" diye konuştu.
AK Parti'li Niyazi Çakıcı da, yapılacak olan tesisin son derece güzel olduğunu ve gençlerin bu mekanı iyi değerlendirebileceğini ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından yapılan oylamada, 6 ret oya karşılık, 9 evet oyla imar değişikliği karan kabul edildi.
Kararın kabul edilmesinin ardından Cartdan Ülker, alınan karara itiraz edeceğini ve itirazının yeterli olmaması halinde İdari Mahkeme'ye gideceğini kaydetti.
Bilindiği gibi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın Aralık ayında Gümüşhane'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yer sorununu halledilmesi halinde destek vereceklerini açıklamasının ardından İl Genel Meclisi söz konusu yeri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne devretmişti. Mayıs ayında verilen kararın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışmalara hız vermiş ve Gençlik Merkezi'nin yapılması için son olarak Belediye Meclisi'nin vereceği İmar iznine kalmıştı. Gençlik Merkezi'nin altına yapılması istenen otopark Bakanlıkça kabul edilmeyince, Belediye Meclisi Ağustos ayında gündemine aldığı imar izni konusunu karara bağlamadı. Eylül ayında da gündeme gelen söz konusu imar izni, MHP ve AK Parti'li bazı meclis üyelerinin otopark yapılıp yapılmaması, park kalması ve şehir meydanı olarak düzenlenmesi yönündeki tartışmalarının ardından oy çokluğuyla kabul edildi.


Karadeniz'den Güne Bakış

Geri Dön