28 / 04 / 2024

Gıda ve akaryakıt fiyatlarında kötü haber! Fiyat artışları beklenenden fazla olacak

Gıda ve akaryakıt fiyatlarında kötü haber! Fiyat artışları beklenenden fazla olacak

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle gıda ve akaryakıt fiyatlarındaki enflasyonist baskının beklenenden daha fazla süreceği açıklandı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 2022 enflasyon raporunu açıkladı.



2023'ÜN İKİNCİ YARISI BEKLENECEK

Gelişmiş ekonomilerde artan işgücü maliyetlerinin ve yükselen enflasyon beklentilerinin riskleri artırdığı ve kalıcı olarak yükselen enflasyonun, özellikle ekonomik büyümenin yavaşladığı, faiz oranlarının yükseldiği bir dönemde ülkeler için olumsuz kredi etkilerine sahip olacağı kaydedildi.

Açıklamada "Küresel enflasyonun 2022'de yüksek kalmasını, 2023'ün ikinci yarısında ise ılımlı hale gelmesini bekliyoruz, enflasyon riskleri yukarı yönlü." değerlendirmesinde bulunuldu.

Enflasyonun daha "inatçı" olması durumunda ülkelerin uzun süre daha yüksek fonlama maliyetlerine maruz kalacağına dikkat çekilen açıklamada, daha uzun süren yüksek enflasyonun sosyal ve politik riski daha da artıracağı ifade edildi.

Zam üstüne zam gelen ayçiçek yağ fiyatları 14,90 TL'yi gördü! İşte A101, Migros 24 Nisan 2022 fiyat listesi!

Emekli maaşları ve asgari ücrete zam değerlendirmesi! Vedat Bilgin yeni rakamları böyle duyurdu

Benzin, motorin ve LPG litresi kaç TL? Yeni zam kapıda mı? Opet, Petrol Ofisi, BP, Total ve Shell 25 Nisan fiyat listesi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön