05 / 05 / 2024

Gine-Bissaulular Türkiye'den ev alabilir mi?

Gine-Bissaulular Türkiye'den ev alabilir mi?

Gine - Bissaulular Türkiye'den ev alabilir mi? Gine - Bissaulular Türkiye'den arsa alabilir mi? Gine - Bissaulular Türkiye'den işyeri alabilir mi? Gine - Bissau vatandaşları Türkiye'den nasıl ev alır?



Gine-Bissaulular Türkiye'den ev alabilir mi?

Gine Bissau Cumhuriyeti, Afrika kıtasının batısında, Atlantik Okyanusu kıyısında bulunan bir devlet. Ülkenin ismine komşu ülke Gine ile karıştırılmaması adına ayrıca başkent Bissau'un adı eklenmiştir.


Gine-Bissau, Senegal ve Gine ile komşu ülkeler konumunda olup, var olan toplam 724 km'lik sınırın 338 km'si kuzeyinde bulunan Senegal, 386 km'si ise doğusunda bulunan Gine devleti ile oluşmaktadır. 


Peki, Gine-Bissaulular Türkiye'den ev alabilir mi? Gine-Bissaulular Türkiye'den arsa alabilir mi? Gine-Bissaulular Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Tapu Kanununda yapılan değişikliklere göre Gine-Bissau vatandaşları Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Türkiye'den ev almak isteyen Gine Bissauluların tapu işlemleri için aşağıdaki belgeleri temin etmeleri gerekiyor.


Gereken belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği.




Geri Dön