29 / 04 / 2024

Giresun Atatürk Stadyumu TBMM gündemine taşındı!

Giresun Atatürk Stadyumu TBMM gündemine taşındı!

Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Giresun Atatürk Stadyumu'nu TBMM gündemine taşıdı. Bektaşoğlu şehir merkezinden kolay ulaşılabilir bir yerde stadyum varken bunu şehrin en uzak bir noktasındaki SEKA arazisine bir başka stadyum yapılmasını anlayamadıklarını belirtti..



Giresun Atatürk Stadyumu TBMM gündemine taşındı!


Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Giresun Atatürk Stadyumu'nu TBMM gündemine taşıdı. Bektaşoğlu konuşmasında "Giresun Atatürk Stadyumu ve yanındaki olimpik yüzme havuzu ve spor salonu, denizle arasından Karadeniz Sahil Yolu'nun geçtiği şehir merkezi içindeki bir güzel alandır. Böylesine önemli alandaki arazilerin, şehrin tamamen dışına stadyum ve spor komplekslerini yapması karşılığında TOKİ'ye devredildiği ve buradaysa alışveriş merkezi ve konut yapılacağı iddiaları mevcuttur. " dedi.


Ancak, şehir merkezinden kolay ulaşılabilir bir yerde stadyum varken bunu ortadan kaldırıp şehrin en uzak bir noktasındaki SEKA arazisine bir başka stadyum yapılmasını anlayamadıklarını belirten Bektaşoğlu "Bu işte bir bit yeniği var diyoruz. TOKİ'yle hangi kurumun, nasıl, ne şekilde ve ne karşılığında anlaştığını, nasıl protokol yapıldığını sadece Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli veyahut da birkaç kişi biliyor.


Buradan iktidar temsilcilerini uyarıyorum, Giresun halkı olarak kent merkezinde böyle bir projeyi istemiyoruz, halkımızın buna ihtiyacı yok. Sonuna kadar belediyemizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, halkımızla buna karşı çıkacağız, orada size kazma vurdurtmayacağız. Bu projenizi bir kez daha gözden geçirmenizi ve bilgelerinizi yeniden değerlendirmenizi bekliyoruz." dedi.






Geri Dön