02 / 05 / 2024

Giresun’a beş yıldızlı otel geliyor!

Giresun’a beş yıldızlı otel geliyor!

Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun İl Özel İdaresi ve Kültür Merkezi olarak hizmet verecek olan inşaat halindeki binanın tamamlanarak beş yıldızlı otele dönüştürülmesini teklif etti...




Giresun’un turizmden faydalanabilmesi için en önemli ihtiyaçlarından birisi olan otel sorununu çözmek için Valilik harekete geçti. Giresun Valisi Hasan Karahan, İl Özel İdaresi ve Kültür Merkezi olarak hizmet verecek olan inşaat halindeki binanın tamamlanarak beş yıldızlı otele dönüştürülmesini teklif etti.


İl Genel Meclisi’nin mayıs ayı toplantısına katılarak ilk defa burada gündeme getirdiği beş yıldızlı otel projesini açıklayan Vali Hasan Karahan, kamuoyundaki tartışmalara yine bir açıklama getirdi. Vali Karahan, Giresun’un turizmden pay almak istiyorsa önce beş yıldızlı otel gibi en önemli altyapı sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi. Vali Karahan “ Giresun-Ordu Havaalanı'nın tamamlanacak olması ve yayla turizmi ile ihtiyaçlar daha çok ortaya çıkıyor. Bu ihtiyaçlardan en önemlisi 5 yıldızlı oteldir. Bu anlamda kamu imkanlarını da kullanarak bu eksikliği gidermek amacıyla bir arayış içerisindeydik. Yapılan istişareler sonucu inşaatı devam etmekte olan özel idarenin hizmet binasını otele dönüştürerek tamamlanmasını ve bu şekilde kullanılması görüşü ortaya çıktı.Bu görüş doğrultusunda teklifleri bekliyoruz. Otel işletmecilerinden gelen teklifleri değerlendirerek beş yıldızlı otel kazanmış olacağız.Bunun da turizme katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.


İl Özel İdaresi’nin hizmet binası ihtiyacının giderilmesini yönelikte açıklamalarda bulunan Vali Karahan “ Hizmet binası ve kültür merkezi amacıyla kullanılacak bir inşaat yapılmaktaydı. Bu inşaatın otel projesine dönüştürülmesi tabii ki bir hizmet binası ve kültür merkezi ihtiyacını yeniden doğuracaktır. Bu konuda yeni bir kültür merkezi yapılacaktır. İl Özel İdaresi hizmet binası olarakta diğer kamu binaları tahsis edilecektir. Bu konuda yine son kararı verecek olan İl Genel Meclisi olacaktır” diye konuştu.



Milliyet


Geri Dön