27 / 04 / 2024

Giresun'da turizm yatırımı için imar sorunu çözülecek!

Giresun'da turizm yatırımı için imar sorunu çözülecek!

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, kentin turizm sorunları ve çözüm yolları değerlendirdi. Sektör temsilcileriyle bir araya gelen Öztürk, turizm yatırım alanları için imar sorunun çözüleceğini söyledi.



AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, bölgedeki turizm sorunlarını ve çözüm yollarını değerlendirdi. Sektör temsilcileriyle buluşan Öztürk, "Giresun’u Çin, Hindistan gibi yeni pazarlarda tanıtılmak suretiyle turist sayısının artırılması da uzun vadeli planlar olarak ele alındı” şeklinde konuştu.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Giresun Ticaret Sanayi Odası’nda gerçekleşen toplantıya Giresun Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, turizm işletmecileri, otelciler, tur operatörleri, odanın komite temsilcileri katılım gösterdi. Düzenlenen toplantıda turizm yatırım alanları için çözüm üretildi.

Toplantıyla ilgili konuşan Sabri Öztürk, “Doğu Karadeniz illeri arasında Giresun turizm açısından henüz bakir bir il durumundadır. Bir çok il turizm alanında doyum noktasına ulaşarak ya da turizm değerlerini bir şekilde kaybederken, Giresun adından daha yeni yeni söz ettirmektedir. Bunu avantaja dönüştürüp daha bilinçli turizm yatırımları yaparak, hedef ülkeler seçilmelidir. Bu noktada ilimizin turizm sektör temsilcileriyle bir araya geldik. Sorunlarını tespit edip ve çözüm önerilerini aldık" dedi.

Kısa ve uzun vadede planların hayata geçirileceğini anlatan Öztürk, “İlimizin turizm envanterlerinin tüm yönleriyle ortaya konularak, gezi planlamasının buna göre yapılması, alt yapının, konaklama imkanlarının iyileştirilmesi üzerinde sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü. Özellikle turizm yatırım alanları için gereken imar ve tahsis sorunlarının çözümü, fındık müzesi, yabancı bir yatırımcının su oyunları merkezi yapma isteğinin değerlendirilmesi kısa vadede orta vadede yapılacak planlar olarak ele alındı. Yine turistin geldiğinde şehir merkezinde daha fazla vakit geçirebileceği alanların artırılması, Giresun’u Çin, Hindistan gibi yeni pazarlarda tanıtılmak suretiyle turist sayısının artırılması da uzun vadeli planlar olarak ele alındı” açıklamasında bulundu.


Geri Dön