12 / 05 / 2024

Girişimci kadınlara müjde! 13 bin kadın girişimciye destek geliyor!

Girişimci kadınlara müjde! 13 bin kadın girişimciye destek geliyor!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), girişimcilik destekleri çerçevesinde 2023’te 13 bin kadın girişimciyi desteklemeyi hedefliyor.



BU YIL 13 BİN KADIN GİRİŞİMCİNİN DESTEKLENMESİ PLANLIYOR

Girişimcilik destekleri çerçevesinde 2022’de 12 bin 811 kadın girişimciye destek sağlayan KOSGEB, 2023’te de 13 bin kadını benzer şekilde desteklemeyi öngörüyor. Başkanlık tarafından bu yıl kadınlara sağlanacak girişimcilik desteklerinin toplam girişimcilik destekleri içindeki payının yüzde 29,5'i bulması öngörülüyor.

Başkanlık, 2023’te 168 bin kişinin girişimcilik eğitimlerine katılarak katılım belgesi almasını hedeflerken, bunlardan 70 bin kişinin kadın olmasının planlarını yapıyor. KOSGEB'ten bu çerçevede 2022’de 154 bin 92 kişi girişimcilik eğitimi alırken bunların arasında 64 bin 953 kişinin kadın olduğu öğrenildi.

Girişimci kadınlara müjde! 13 bin kadın girişimciye destek geliyor!

YERLİ ÜRÜNLER BAŞ TACI

Gelecek dönemde ithal ürün ve ara malların yerli ve milli üretimini gerçekleştirmek, KOBİ'lerin uluslararası pazarlarda söz sahibi yapmak için, Türkiye’nin stratejik önceliklerine uygun yenilikçi, teknoloji seviyesi yüksek imalatçı KOBİ'leri desteklemeye devam edecek olan KOSGEB, 2023’te 45 yerli ürüne destek verecek. KOSGEB, KOBİ'lerin sanayide katma değer odaklı yapısal dönüşüme uyum sağlayabilmeleri için orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerde üretim kabiliyeti kazandıracak modern teknolojileri edinmeleri, bu sektörlerde tasarım, üretim ve yönetim kabiliyetlerini geliştirmeleri, dijital teknolojilerden faydalanarak verimlilik ve ürün kalitelerini artırmaları konularında proje temelli destekler de veriyor. Bu çerçevede kurum 140 teknolojik ürünü destekleyecek.

SGK hizmet dökümünüzde 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor? Eğer bu harfler varsa aman dikkat!

Fiyat sabitleme kampanyası bitti, ürünlerin fiyatı roket gibi uçuşa geçti!

Dolarda uzman isim kimsenin söylemediğini söyledi! Gündeme bomba gibi düştü! Doların zirve yapacağı tarihi açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön