28 / 04 / 2024

Girişimci kadınlara müjde! 13 bin kadın girişimciye destek geliyor!

Girişimci kadınlara müjde! 13 bin kadın girişimciye destek geliyor!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), girişimcilik destekleri çerçevesinde 2023’te 13 bin kadın girişimciyi desteklemeyi hedefliyor.



KOSGEB, gelecek dönemde ithal ürün ve ara malların yerli ve milli üretimini gerçekleştirmek, KOBİ'leri uluslararası pazarlarda söz sahibi yapmak, Türkiye’nin stratejik önceliklerine uygun yenilikçi, teknoloji seviyesi yüksek imalatçı KOBİ'leri desteklemeye devam edecek.

KOSGEB, 2023’te KOBİ'lerin AR-GE harcamalarındaki payının da yükseltilmesini planlıyor. Bu çerçevede KOBİ'lerin yaptığı harcamanın oranının yüzde 27 oranında olması tahmin ediliyor.

Girişimci kadınlara müjde! 13 bin kadın girişimciye destek geliyor!

KOBİ'lerin ihracat içindeki payının da yükseltilmesi amacıyla destekler veren Başkanlık, bu yıl KOBİ'lerin ihracattan yüzde 31 oranında pay almasını bekliyor. 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi'nin temel politika bileşenlerinden biri olan girişimcilik sektöründe de ülkedeki teknoloji tabanlı girişimciliğin büyük potansiyelinin farkında olan KOSGEB, girişimcilik destekleri ile birlikte Türkiye'ye değer katan girişimcilerin her zaman yanında olmayı sürdürecek.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön