02 / 05 / 2024

Global Liman İşletmeleri Barselona Limanı'ndan ilave hisse alıyor!

Global Liman İşletmeleri Barselona Limanı'ndan ilave hisse alıyor!

Global Yatırım Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Global Liman İşletmeleri A.Ş. Barselona Limanı'ndan ilave hisse alıyor...



Global Yatırım Holding tarafından yapılan açıklama şöyle;


Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan Global Liman İşletmeleri A.Ş.'nin, Royal Caribbean Cruises Ltd. ile birlikte ortak oldukları Barcelona Port Investments, S.L ("BPI") vasıtasıyla, Avrupa'nın en büyük yolcu limanı olan ve 1.8 milyon yolcu kapasiteli Barselona Limanını işleten, Malaga Limanını işleten şirketin çoğunluk hisselerine ve Singapur Limanını işleten şirketin de azınlık hisselerine sahip olan Creuers del Port de Barcelona, S.A. ("Creuers") unvanlı şirketin %23 hissesini devraldığını 13.11.2013 tarihli özel durum açıklamamızla kamuoyuna duyurmuştuk. 


Global Liman, BPI vasıtasıyla Creuers'ın %20 hissesini daha devraldığını, böylece Creuers'in toplam %43'üne sahip olduğunu, ayrıca Creuers'da diğer hissedarlar ile görüşmelere devam ettiğini Şirketimize bildirmiş olup, gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilmeye devam edecektir. 


Geri Dön