28 / 04 / 2024

Global Tower Balkanlar ve Ortadoğu'dan kule alacak!

Global Tower Balkanlar ve Ortadoğu'dan kule alacak!

Turkcell'in iştiraki Global Tower, kule sektöründe büyümeye odaklandı. Dünyanın ilk 10 şirketi arasına girmeyi amaçlayan şirket, kule almaya hazırlanıyor.



Turkcell'in iştiraki Global Tower'ın Genel Müdürü Nihat Narin, kule sektöründe büyümeye odaklandıklarını açıkladı. Dünyanın ilk 10 şirketi arasına girmeyi planlayan firma, Balkanlar, CIS ülkeleri ve Orta Doğu'daki bazı kuleleri satın almayı planlıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Global Tower'dan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kule pazarı, Amerika'dan Asya'ya, Avrupa'dan Hindistan'a önemli bir iş koluna dönüşmüş durumda. Sadece Hindistan'da 2020'ye kadar 130,000 yeni kulenin piyasaya çıkması bekleniyor. Asya'da ise açıklanan rakamlara göre 3 milyonu aşkın kule bulunuyor... Global Tower da büyüme fırsatlarını kolluyor. Hedefimiz kule sektöründe Avrupa'nın ilk 3 ve dünyanın da ilk 10 şirketi içinde yer almak."

Kule sektörünün önünün açılması gerektiğini vurgulayan Narin, kule işlerinin gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) olarak belirtilmesi gerektiğini vurguladı. Narin, "Bu düzenlemelerle 10,000 seviyelerinde bulunan kule sayısını 20,000 -30,000'lere getirmek mümkün. GSM şirketlerinin kulelerini diğer ülkeler gibi değerlendirmelerinin önü açılmalı" şeklinde konuştu.

Narin açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Biz Global Tower olarak halka açılma ve ülkeye yabancı yatırımcıyı çekme hedefindeyiz. Bu şekilde şirketleri mükerrer yatırımdan da kurtaracağız. Akabinde Balkanlar ve CIS ülkeleri, Orta Doğu'da bulunan bazı kuleleri de satın alarak dünyanın en büyükleri arasına girmeyi hedefliyoruz."

Kule şirketlerinin dünyada 15-25 çarpan ile değerlendirildiğini hatırlatan Narin, kule şirketlerinin yatırımcılar açısından cazibesini artırdığını söyledi. 

Global Tower'ın yüzde 30 seviyelerinde büyümeyi sürdürdüğünü açıklayan Narin, yıllık toplam kule yatırımının 100-150 milyon TL'ye ulaştığını kaydetti. 


Geri Dön