05 / 05 / 2024

GMSİ beyanı son günü!

GMSİ beyanı son günü!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir vergiye tabi tutuluyor ve Gayrimenkul Sermaya İradı (GMSİ) olarak ifade ediliyor. Peki vergi beyannamesi ne zaman verilir? İşte GMSİ beyanı son günü..



GMSİ beyanı son günü!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir vergiye tabi tutuluyor ve Gayrimenkul Sermaya İradı (GMSİ) olarak ifade ediliyor. GMSİ vergisi mükelleflerinin vergilerini ödeyebilmeleri için öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor.


GMSİ için beyanname yalnız istisna bedelinden yüksek gelir elde eden gayrimenkul sahipleri tarafından veriliyor. Kira istisna bedeli altında gelir elde edenlerin kira beyannamesi vermelerine gerek olmadığı gibi, vergi ödemesi de gerekmiyor. 


GMSİ beyanı, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden de yapılabiliyor.


Mesken istisna bedeli:

2013 yılı boyunca mesken kiralamalarından 3.200 TL'nin altında gelir elde edenler, GMSİ vergisinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


İşyeri istisna bedeli:

2013 yılı boyunca elde edilen işyeri kira gelirinin her bir ortağın hissesine düşen miktarının 26.000 TL tutarı aşmaması durumunda, yine kişiler kira gelir vergisinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


GMSİ beyanı son günü..

GMSİ beyanı son günü 25 Mart olarak belirlendi. Buna göre vergi mükelleflerinin beyanname için 2 günleri daha bulunuyor. İki gün içerisinde vergi mükelleflerinin beyannamelerini vermesi gerekiyor. 

GMSİ vergisinin ilk taksiti için en son gün ise 31 Mart olarak belirlendi. Verginin 2. taksiti ise Temmuz ayında ödenecek.



GMSİ hangi vergi dairesine verilir?




Geri Dön