18 / 05 / 2024

gmsi beyan günü

gmsi beyan günü

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir vergiye tabi tutuluyor ve Gayrimenkul Sermaya İradı (GMSİ) olarak ifade ediliyor. Peki vergi beyannamesi ne zaman verilir? İşte GMSİ beyanı son günü..

Kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024! Evi olanlar hemen baksın!

Geçtiğimiz sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 1 Nisan'da sona erecek. Peki kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024!

Varlık barışında son günler! Başvuru süresi Cuma günü bitiyor!

Mükellefler tarafından verilmesi zorunlu olan kira dahil yıllık gelir beyan etme süresi ve Varlık Barışı uygulamasından yararlanmak için son tarih 31 Mart Cuma günü. Ticari, mesleki ve zirai faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, beyannamelerini elektronik ort

Milyonlarca vergi mükellefini ilgilendiriyor! 31 Mart son gün! 

Kira geliri beyannamesinde son gün yaklaşıyor. 31 Mart'ın son gün olarak belirlendiği kira geliri beyannamesinde ayrıntılar merak ediliyor. İşte kira geliri beyanına ilişkin detaylar... 

Kira gelir beyannamesi için son gün ne zaman?

2018 yılında işyeri ve meskeninden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 1 Mart'ta başladı. Kira gelirleri elde eden kişiye tahakkuk eden vergiler mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenebilecek. Peki, kira gelir beyannamesi için son gün ne zaman?

Vergi mükellefleri dikkat! Beyannameler için son 10 gün!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren beyan döneminde sona doğru geliniyor. Vergi mükellefleri beyanname dönemi için son 10 gün kaldı. Vergi mükellefleri bu tarihlere dikkat... 

Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün!

Gayrimenkullerin satılması halinde elde edilen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün...

Gayrimenkul gelir vergisi son beyan günü!

Gayrimenkul gelir vergisi için ilk taksit ve beyanname dönemi 1 Mart'ta başlamıştı. Peki, gayrimenkul gelir vergisi son beyan günü ne zaman?

Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için öncelikle beyan veriliyor. Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün..

Kira gelir vergisi beyanı için son gün bugün!

Kira geliri için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyordu. Ancak GİB tarafından bu süre 31 Mart'a kadar uzatılmıştı. Buna göre kira gelir vergisi beyanı için son gün bugün..

Değer artış vergisi beyanı için son gün yarın!

Mart ayının 25. günü akşamına kadar verilmesi gereken beyanname süresi GİB tarafından yapılan açıklama ile 31 Mart'a kadar uzatıldı. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın..

Kira gelir vergisi beyanı için son gün yarın!

Kira gelir vergisi beyanının 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyordu. Ancak GİB tarafından yapılan açıklama ile bu süre 31 Mart'a kadar uzatıldı. Buna göre, kira gelir vergisi beyanı için son gün yarın..

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün yarın!

Değer artış vergisi senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyan ve ödeme dönemi 31 Mart'a kadar devam ediyor. Buna göre, değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün yarın..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 8 gün!

Mart ayı vergi takvimine göre kira gelir vergisinin beyan dönemi 25 Mart'a kadar devam ediyor. Buna göre kira gelir vergisi beyannamesi için son 8 gün bulunuyor...

gmsi beyan günü Haberi

gmsi beyan günü

GMSİ beyanı son günü!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir vergiye tabi tutuluyor ve Gayrimenkul Sermaya İradı (GMSİ) olarak ifade ediliyor. GMSİ vergisi mükelleflerinin vergilerini ödeyebilmeleri için öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor.


GMSİ için beyanname yalnız istisna bedelinden yüksek gelir elde eden gayrimenkul sahipleri tarafından veriliyor. Kira istisna bedeli altında gelir elde edenlerin kira beyannamesi vermelerine gerek olmadığı gibi, vergi ödemesi de gerekmiyor. 


GMSİ beyanı, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden de yapılabiliyor.


Mesken istisna bedeli:

2013 yılı boyunca mesken kiralamalarından 3.200 TL'nin altında gelir elde edenler, GMSİ vergisinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


İşyeri istisna bedeli:

2013 yılı boyunca elde edilen işyeri kira gelirinin her bir ortağın hissesine düşen miktarının 26.000 TL tutarı aşmaması durumunda, yine kişiler kira gelir vergisinden...