25 / 07 / 2024

Göçün yönü değişti! İstanbullu Anadolu’ya taşınıyor!

Göçün yönü değişti! İstanbullu Anadolu’ya taşınıyor!

Tüm ülke nüfusunun yüzde 20’sine ev sahipliği yapan İstanbul’dan adeta tersine göç başladı. Kahramanmaraş depreminden sonra deprem korkusunun tetiklenmesi de göç artıran faktörler arasında.




Türkiye’nin en yoğun göç alan kenti İstanbul’dan Anadolu’ya  göç artıyor. Özel bir taşımacılık şirketinin istatistiklerinden derleyerek hazırladığı raporda  fahiş kira artışı ve deprem korkusu gibi faktörler göç hareketini tetikleyici oldu.

Deprem sonrası İstanbul’dan göç hareketine yönelik rakamların yer aldığı raporda,  Kahramanmaraş depreminin ardından takip eden 30 günlük dönemle geçen yılın aynı döneminin kıyaslandığı raporda, İstanbul’dan Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kentlerine taşınma taleplerinin son dönemde artış gösterdiği dikkat çekti.

 Göçün yönü değişti! İstanbullu Anadolu’ya taşınıyor!

Raporda tüm ülke nüfusunun yüzde 20’sine ev sahipliği yapan İstanbul’da demografik yapının da değişime uğradığının altı çizildi. Kentte gıdadan ulaşıma her noktada artan fiyatlar,  son dönemde yabancıların talebinin ve depremin tetiklediği kiralardaki astronomik artış  dar gelirliler için yaşamı giderek güçleştiriyor.

 


Geri Dön