18 / 05 / 2024

Godfather filmindeki ev 2 milyon 900 dolara satılıyor!

Godfather filmindeki ev 2 milyon 900 dolara satılıyor!

Oscar ödüllü 1972 yapımı ünlü Godfather filminin önemli sahnelerinin çekildiği ABD'deki malikane 4 dönümlük bahçesiyle birlikte satışa çıkarıldı



Ünlü 'Godfather' filminin unutulmaz sahnelerinin çekildiği ABD'deki tarihi ev 2 milyon 900 dolara satışa çıkarıldı

Oscar ödüllü 1972 yapımı ünlü Godfather filminin önemli sahnelerinin çekildiği ABD'deki malikane 4 dönümlük bahçesiyle birlikte satışa çıkarıldı. 8 yatak odası ve 5 banyosu ile küçük bir malikaneyi andıran evin sahibi Jim Morton bu kararı geçen aya kadar evde yaşayan babasının ölümü üzerine aldığını açıkladı. ABD'nin New York kentinin Staten Island ilçesinde yer alan evin bahçesinde çekilen düğün sahnesinde Vito Corleone isimli mafya babası karakterini oynayan Marlon Brando, kızı Connie'yi evlendiriyordu. Evin salonunda da 'Baba' Brando'nun mafya üyelerine elini öptürdüğü ünlü sahneler çekilmişti. İngiliz Tudor dönemi (1450-1500) mimarisiyle göz dolduran küçük malikanenin satış ilanında da Baba filmi öne çıkarılmış: 'Baba filmindeki Corleone Malikanesi satılık. Filmdeki büyük demir kapının açılmasıyla başlayan düğün sahnesini yeniden yaşamak istiyorsanız, bizi arayın. Not: Büyük demir kapı yerinde değil. O, film için özel olarak yapılmıştı.'

TADİLATA İHTİYACI VAR
Malikanenin sahibi James Owner, annesinin Marlon Brando'nun diyalogları okuması için hazırlanan kartlar dahil filmde kullanılan birçok eşyayı olduğu gibi koruduğunu söyledi. Emlakçı Connie Profaci, evin biraz tadilat yapılarak daha iyi bir fiyata da gidebileceği düşüncesindeymiş. Ancak mülkün sahibi Owner, 'Gerek yok. Bence ev, bu haliyle ve sahip olduğu tarihle kendine kısa sürede alıcı bulur' diyerek buna karşı çıkmış.
Sabah

Basında yer alan diğer haberler:

'Baba'nın evi satılık

Destansı Godfather (Baba) fiminin çekildiği New York'taki sekiz odalı mailkhane satışa çıkarıldı. Staten Island'daki evin sahipleri ev için 2.9 milyon dolar istiyor.

Francis Ford Coppola'nın yönetiği, Maron Brando'nun mafya babası Vito Corleone'yi canlandırdığı ve Al Pacino sile RobertDuvall'in de rol aldığı efsanevi filmin unutulmaz sahneleri 4 dönüm arazi üzerine inşa edilmiş evin iç ve ış mekanarında çekildi.
Evin satılığa çıkarılmaı fimin 2.9 mliyon dolara sahip hayranları için bulunmaz bir fırsat niteliğinde.
Evin sahibi James Norton annesinin filmde kullanılan birçok eşyayı sakladığını, bunlar arasında Brando'nun kullandığı kartların da bulunduğunu belirtior.
Evin iki şöminesi, bodrum katında bir barı, dörtarabalık garajı ve yüzme havuzu bulunuyor.
Milliyet


Geri Dön