06 / 05 / 2024

'Gökdelenler dikmeye son vermeliyiz’

'Gökdelenler dikmeye son vermeliyiz’

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Ankara’da insanın yüreğini sızlatan, şehrin görüntüsünü bozan yapılar görüyoruz. Tarih kokan eski yapılarımızın yerine gökdelenler dikmeye artık son vermeliyiz" dedi.



Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Fethi Yaşar, şehirlerdeki çarpık kentleşme sorununun altını çizerek, “Depreme dayanıklı konutlar inşa edilemiyorsa, şehirler çarpık kentleşmeye kurban oluyorsa, işçiler toprak altında can veriyorsa; bunda siyasetçilerin, doyumsuz iş adamlarının ve bu projelere imza atan mühendislerle mimarların suçu var. Ankara’ya tepeden baktığımız zaman insanı yüreğini sızlatan, şehrin görüntüsünü bozan yapılar görüyoruz. Tarih kokan eski yapılarımızın yerine gökdelenler dikmeye artık son vermeliyiz. Mimarlar ve mühendisler, hangi projenin altına imza attıklarını iyi bilsinler” dedi. 


Mimar ve mühendislerin yaşadığı sorunlara da değinen Yaşar, bu sorunların yüksek sesle dile getirildiği takdirde el birliği ile aşılabileceğini ifade etti.


Hürriyet


Geri Dön