29 / 04 / 2024

Gökova Körfezi için imar tartışması!

Gökova Körfezi için imar tartışması!

DOĞA cenneti Akyaka, Turunç, Bördübet gibi koyların yer aldığı Gökova Körfezi’nde sit alanlarının daraltılarak deniz dahil imara açılmasına tepki geldi. 



CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Bu bir doğa katliamıdır. Hukuk yolu ile durdurulmazsa çok yakında buraların beton yığınına döndüğünü göreceğiz. CHP olarak eylem yapacağız. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan: Gökova Körfezi’ne el atmaya pek çok kişi niyetlenmişti ama bu güzelim doğayı bozmaya kimse yeltenmemişti. İptal için yargıya başvuracağız. 

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu: Statü değişikliği diyerek alanlar daraltılıyor. Türkiye’nin her yerinde bu gibi kararları gördük, görmeye devam edeceğiz. 

Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü var olan doğal sitleri adım adım ortadan kaldırıyor. Yürütmenin durdurulması için dava açtık. Plan gerçekleşirse Gökova Körfezi çevre, ekonomik ve sosyal olarak yıkıma uğrayacak. Kaçak yapılaşmalar yasalaştırılıyor. Adeta imar affı getiriliyor. 
 


Geri Dön