29 / 04 / 2024

Gölbaşı Hasvak Hastanesi'ne ek bina inşa edilecek!

Gölbaşı Hasvak Hastanesi'ne ek bina inşa edilecek!

Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Hasvak Hastanesi’nin Gölbaşı’na artık yetersiz olduğunu ve ek bina yapılması için gerekli çalışmaların başladığını söyledi..



Gölbaşı Kaymakamı Aslan, Gölbaşı Kaymakamlığı’nda basın mensupları ile toplantı yaptı. Aslan, amaçlarının hastane konusunda en pratik çözüm yolu bulmak olduğu ifade ederek, “Bende ilçe kaymakamı olarak yerinde yaptığım tespitler çerçevesinde özellikle poliklinik binalarımızın ve koridorlarımızın çok yetersiz olduğu, hatta birden çok doktorla poliklinik hizmeti verebilecek imkanımız varken, fiziki kapasiteden dolayı onu da veremediğimiz noktasında geldiğimiz günden beri yaptığım tespitlerim oldu. Bunun da için en kısa ve kestirme çözüm olarak buraya ek ek ünite yapılacaktır” dedi.


"EK BİNAYA KISA SÜRE İÇERİSİNDE BAŞLANACAK"

Kaymakam Aslan, entegre binanın yapımına en kısa sürede başlanacağını ifade ederek, “Gölbaşı Belediyemizin bu konuda büyük bir fedakarlık göstererek ek bina hususunda ilk iki katın maliyetini üstlenmesi, HASVAK’ın da bir katı da biz yaparız demesi ile şuanda ürettiğimiz çözüm oraya hemen entegre ek bina yapılması yönünde. Gölbaşı Belediyesi büyük bir fedakârlıkla alt yapısıyla birlikte 2 katı sorumluluğu ile birlikte üstlendi. Bir katını da eğer HASVAK yapabilirse daha iyi olacaktır” şeklinde konuştu.


Gölbaşı Hasvak Hastanesi Başhekimi Utku Serkant ise, "Gölbaşı Hasvak Hastanemiz Gölbaşı nüfusuna göre artık vatandaşımıza hizmet verme noktasında zorlanıyordu. Hastanemizin büyütülmesi konusunda uzun sürem çalışmalar sonuçlandı ve hastanemizin büyütülmesi ve ek bina yapılması konusunda sonuca gelindi. Hasvak Hastanesi ek binası Gölbaşı’na şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Hasvak Hastanesi’ne yapılacak ek binanın alanının 4 bin metrekare olacağı ve 3 kat üzerine inşa edileceği, toplamda 12 bin metrekare hizmet alanı yapılacağı öğrenildi.


Milliyet


Geri Dön