02 / 05 / 2024

Gölbaşı Hasvak Hastanesine ek bina yapılacak!

Gölbaşı Hasvak Hastanesine ek bina yapılacak!

Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, kaymakamlıkta basın mensupları ile yaptığı toplantıda, Gölbaşı Hasvak Hastanesi'nin artık yetersiz kaldığını, ek bina yapılması için gerekli çalışmaların başladığını söyledi.



Kaymakam Aslan, amaçlarının hastane konusunda en pratik çözüm yolu bulmak olduğu belirtirken, "Ben de ilçe kaymakamı olarak yerinde yaptığım tespitler çerçevesinde özellikle poliklinik binalarımızın ve koridorlarımızın çok yetersiz olduğunu, hatta birden çok doktorla poliklinik hizmeti verebilecek imkanımız varken, fiziki kapasiteden dolayı onu da veremediğimiz noktasında geldiğimiz günden beri yaptığım tespitlerim oldu. Bunun için en kısa ve kestirtme çözüm olarak, buraya ek ek ünite yapılacaktır" dedi. 



Entegre binanın yapımına en kısa sürede başlanacağını belirten Kaymakam Aslan, "Gölbaşı Belediyemizin bu konuda büyük bir fedakarlık göstererek ek bina hususunda ilk iki katın maliyetini üstlenmesi, Hasvak'm da 'bir katı da biz yaparız' demesi ile şu anda ürettiğimiz çözüm; oraya hemen entegre ek bina yapılması yönünde. Gölbaşı Belediyesi büyük bir fedakarlıkla, alt yapısıyla birlikte 2 katı sorumluluğu ile birlikte üstlendi. Bir katını da eğer Hasvak yapabilirse daha iyi olacaktır" diye konuştu. 



Çalışmalarda sona gelindi 

Gölbaşı Hasvak Hastanesi Başhekimi Utku Serkant ise hastanenin ilçe nüfusuna göre artık vatandaşa hizmet verme noktasında zorlandığını söyledi. Serkant, "Hastanemizin büyütülmesi konusunda uzun süren çalışmalar sonuçlandı. Hastanemizin büyütülmesi ve ek bina yapılması konusunda sona gelindi. Hasvak Hastanesi ek binası Gölbaşı'na şimdiden hayırlı olsun" dedi. Hasvak Hastanesi'ne yapılacak ek binanın inşaat alanının 4 bin metrekare alan üzerinde 3 kat inşa edileceği, toplamda ise 12 bin metrekare hizmet alanı yapılacağı öğrenildi. 


Milliyet Ankara


Geri Dön