27 / 04 / 2024

Gölbaşı Şehir Geçişi açıldı!

Gölbaşı Şehir Geçişi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantı yöntemiyle katıldığı Gölbaşı Şehir Geçişi hizmete açıldı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantı yöntemiyle katılım gösterdiği Gölbaşı Şehir Geçişi açılış töreninde açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a törene teşriflerinden dolayı teşekkür eden Bakan Karaismailoğlu, töreni Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 101'inci yıl dönümünde yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Gölbaşı Şehir Geçişi açıldı!

Adil Karaismailoğlu, kara, demir, deniz ve hava yolu yatırımlarını bir bir hizmete aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin geleceğini yeniden şekillendirmek, bölgemizde ve dünyada liderliğimizi tesis etmek için ulaştırma ve haberleşme altyapımızın önemi çok büyük. Ülkemizin bütünsel kalkınmasına omuz vermek üzere doğu-batı ve kuzey-güney aksında kesintisiz hızlı, konforlu ve güvenli bir ulaşım altyapısını tamamlıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız Gölbaşı Şehir Geçişi de bu bakış açısının bir neticesi olarak ortaya koyduğumuz eserlerimizden biridir."

- "Gölbaşı'ndan günde ortalama 85 bin araç geçiyor"

Ankara'dan Akdeniz ve Güneydoğu'ya ulaşımı sağlayan kara yollarının geçiş noktasında bulunan Gölbaşı'ndan günde ortalama 85 bin araç geçtiğini belirten Karaismailoğlu, "Gölbaşı Şehir Geçişi ile ilçe içindeki transit geçiş ortadan kalkacak, kent içi trafik akışı rahat bir nefes alacaktır." diye konuştu.

Bakan Adil Karaismailoğlu, Ankara-Konya yolunu, 3,6 kilometrelik kesimini genişleterek, iki yönde 3 şeritli ana, 3 şeritli yan yol olmak üzere toplam 12 şeritli hale getirdiklerini söyledi.

- "Şehir içindeki egzoz salınımı azalacak"

Şehir geçişinde 490 metresi kapalı geçiş olmak üzere, toplamda 967 metre uzunluğunda alt geçit köprüsünü tamamladıklarına değinen Bakan Adil Karaismailoğlu, "Geçişin hizmete açılmasıyla Ankara-Konya Yolu'nda şehirlerarası transit geçiş ile şehir içi trafik ayrılacaktır. Bu şekilde araç trafiği, alt geçit ile kesintisiz akacaktır. Bugünden sonra bu geçişteki dur-kalk beklemeleri sona erecek ve şehir içindeki egzoz salınımı azalacaktır." dedi.

Bakan Adil Karaismailoğlu, "Proje ile zamandan 163,3 milyon lira, akaryakıttan 12,8 milyon lira olmak üzere toplamda yıllık 176,1 milyon liralık tasarruf sağlayacağız. Bu sayede bölgemizdeki sanayi ve tarım kuruluşlarımız hız ve zaman kazanarak, daha verimli nakliye imkanlarına kavuşarak rekabet güçlerini artıracaktır." DEDİ.

Gölbaşı Şehir Geçişi açıldı!

Gölbaşı Şehir Geçiş projesinin başta  Ankara  olmak üzere tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni eden Bakan Karaismailoğlu, emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Programa, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcıları Enver İskurt ile Ömer Fatih Sayan, Ankara Valisi Vasip Şahin, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Kamuran Yazıcı, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Ankara milletvekilleri, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve diğer ilgililer katılım gösterdi.

Diğerbir yandan açılıştan önce Gölbaşı Belediyesi ve AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığını ziyaret eden Karaismailoğlu, esnafla da konuştu.

 

Gölbaşı'na Nostaljik Tramvay müjdesi!


Geri Dön